ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΧιόνια και στην Αιτωλοακαρνανία

Χιόνια και στην Αιτωλοακαρνανία

Σήμερα και αύριο αναμένονται πιο έντονα τα φαινόμενα

Χιόνια και στην Αιτωλοακαρνανία

Στα «Αραποκέφαλα» η χιονόπτωση είναι συνεχείς. Οι παρεμβάσεις των μηχανημάτων της Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας είναι συνεχείς. Οι πρώτες νιφάδες χιονιού έφτασαν και στο Ξηρόμερο και την ορεινή Τριχωνίδα χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα

 

Από χθες σε όλη την Ελλάδα ο χειμώνας άρχισε να «δείχνει τα δόντια του» με βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις. Στην Αιτωλ/νία, σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Αιτωλ/νίας κ. Γιάννη Τέγα, χθες χιόνιζε στα ορεινά της Τριχωνίδας χωρίς να προκύψει κάποιο πρόβλημα, ενώ στον δρόμο Ευρυτανίας – Αγρινίου, στην τοποθεσία «Αραποκέφαλα» οι διερχόμενοι οδηγοί από προχθές χρησιμοποιούσαν αλυσίδες στα οχήματά τους. Λόγω όμως της παρέμβασης και της συνεχούς ρήψης αλατιού από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Π.Ε. Αιτωλ/νίας οι αλυσίδες τελικά δεν ήταν απαραίτητες χθες καθ όλη την διάρκεια της ημέρας.

Παράλληλα, νιφάδες χιονιού έπεσαν και πολύ χαμηλότερα. Έντονο σχετικά ήταν το φαινόμενο και στο Ξηρόμερο. Σύμφωνα με τον κ. Τέγα, σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη  το φαινόμενο θα είναι πιο έντονο.

Η Πολιτική Προστασία της Ν.Ε. Αιτωλ/νίας είναι ήδη έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο και έχει διανείμει αλάτι σε αρκετούς δήμους, ακόμη και σε προληπτικό επίπεδο, ενώ τα μηχανήματά της είναι σε αναμονή για ότι έκτακτο και αν προκύψει. Σημαντικό είναι οι πολίτες να γνωρίζουν ότι αν δημιουργηθεί πρόβλημα με την χιονόπτωση στους δρόμους πρέπει πρώτα να ενημερώσουν την Τροχαία, η οποία θα λάβει άμεσα τα πρώτα μέτρα ασφαλείας και θα ενημερώσει με την σειρά της την Πολιτική Προστασία.

Δήμοι όπως αυτός του Μεσολογγίου, της Βόνιτσας, της Αμφιλοχίας ήδη έχουν πάρει ποσότητες αλατιού ακόμη και για προληπτικούς λόγους όπως επισήμανε ο κ Τέγας, ενώ στους υπόλοιπους που διαθέτουν πολύ πιο ορεινά σημεία οι εργαζόμενοι με τα μηχανήματα είναι σε ετοιμότητα.

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr