Χειρουργήθηκε η χρυσή Ολυμπιονίκης Μεϊλουτίτε

Η Λιθουανή χρυσή Ολυμπιονίκης του 2012 στο πρόσθιο, Ρούτα Μεϊλουτίτε, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο πόδι και αναμένεται να συνεχίσει τις προπονήσεις στις αρχές Απριλίου,…

w01-144202

Η Λιθουανή χρυσή Ολυμπιονίκης του 2012 στο πρόσθιο, Ρούτα Μεϊλουτίτε, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο πόδι και αναμένεται να συνεχίσει τις προπονήσεις στις αρχές Απριλίου, ανακοίνωσε η κολυμβητική ομοσπονδία της χώρας της.

Η Μεϊλουτίτε είναι η κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ και η παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 50 μέτρα πρόσθιο, αγώνισμα που δεν διεξάγεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες, και κέρδισε χρυσό στα 100 μέτρα στο Λονδίνο το 2012 ως 15χρονη.

Ήταν παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 100 μέτρα το 2023, αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στα ημιτελικά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του περασμένου μήνα στη Ντόχα.

Η ομοσπονδία ανέφερε στην ιστοσελίδα της ότι η Μεϊλουτίτε είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο Κάουνας μετά την επιστροφή του από το Κατάρ: «Το πόδι της Ρούτα πονάει για αρκετούς μήνες κατά τη διάρκεια βαριάς σωματικής άσκησης. Μετά από τις εξετάσεις, διαπιστώσαμε βλάβη στο πρώτο μετατάρσιο οστό του αριστερού ποδιού», ανέφερε ο ορθοπεδικός χειρουργός Τζιντάουτας Πόσιους.

«Δεδομένου ότι η επέμβαση είναι μια ελάχιστα επεμβατική αρθροσκόπηση, αναμένουμε μια γρήγορη διαδικασία αποκατάστασης. Η διαδικασία δεν θα διαταράξει το κανονικό σχέδιο προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Σε κάθε περίπτωση, προγραμματίζεται ανάπαυση δύο έως τριών εβδομάδων μετά το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα», πρόσθεσε.

Πηγή: ertsports.gr