ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔιαφοραΧειροπέδες σε γνωστό συγγραφέα στη Βούλα για ακάλυπτες επιταγές και χρέη στο Δημόσιο

Χειροπέδες σε γνωστό συγγραφέα στη Βούλα για ακάλυπτες επιταγές και χρέη στο Δημόσιο

Χειροπέδες σε γνωστό συγγραφέα στη Βούλα για ακάλυπτες επιταγές και χρέη στο Δημόσιο

Συνελήφθη στη Βούλα γνωστός συγγραφέας. Σε βάρος του εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για ακάλυπτες επιταγές και του είχαν επιβληθεί συνολικές ποινές φυλάκισης 8 ετών και 11 μηνών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το πρωί της Δευτέρας, 6 Μαρτίου, συνελήφθη γνωστός συγγραφέας, έπειτα από καταδικαστικές αποφάσεις για ακάλυπτες επιταγές, μη καταβολή εργοδοτικών εισφορών και μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., σε βάρος του 55χρονου συλληφθέντα εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για συνολική ποινή φυλάκισης οχτώ ετών και 11 μηνών.

Αναφέρεται, επίσης, ότι «στο πλαίσιο της επιχειρηματικής του δραστηριότητας, ως εκπρόσωπος εταιρείας, εξέδιδε κατ’ εξακολούθηση ακάλυπτες επιταγές προς εξόφληση οικονομικών υποχρεώσεών της».

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας

«Συνελήφθη, πρωινές ώρες χθες (6-3-2023) στη Βούλα στο πλαίσιο διερεύνησης και αξιοποίησης πληροφοριών από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 55χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις, με συνολική ποινή φυλάκισης οκτώ (8) ετών και έντεκα (11) μηνών, για παράβαση της νομοθεσίας περί επιταγών, μη έγκαιρη καταβολή εργοδοτικών εισφορών και για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

Ειδικότερα, ο 55χρονος στο πλαίσιο της επιχειρηματικής του δραστηριότητας, ως εκπρόσωπος εταιρείας, εξέδιδε κατ’ εξακολούθηση ακάλυπτες επιταγές προς εξόφληση οικονομικών υποχρεώσεων της.

Επιπλέον δεν κατέβαλε έγκαιρα τις εργοδοτικές εισφορές στους ασφαλιστικούς φορείς καθώς και τα χρέη του προς το ελληνικό δημόσιο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Πηγή: newsit.gr

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ