ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΧατζηγιάννης -“Πόθεν Έσχες”: Δημόσια δήλωση περιουσιακών στοιχείων που «ζαλίζουν»

Χατζηγιάννης -“Πόθεν Έσχες”: Δημόσια δήλωση περιουσιακών στοιχείων που «ζαλίζουν»

Χατζηγιάννης -“Πόθεν Έσχες”: Δημόσια δήλωση περιουσιακών στοιχείων που «ζαλίζουν»

Έχει μονοκατοίκια στην Πάρο 775,67 τ.μ και ακόμα μία στη Γλυφάδα μεγέθους 492,26 τ.μ – Δεν πρόλαβε καλά καλά να «ζεστάνει» την καρέκλα του στο νεοσύστατο υπουργείο Πολιτισμού της Κύπρου μετά από πρόταση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη και ο γνωστός τραγουδοποιός Μιχάλης Χατζηγιάννης αναγκάστηκε για πρώτη φορά να υποβάλει δημόσια δήλωση περιουσιακών στοιχείων, με τα ποσά για τις αγορές ακινήτων να «ζαλίζουν».

Σύμφωνα με το «Πόθεν Έσχες» που κατέθεσε ο λαοφιλής τραγουδιστής στις 28 Απριλίου φαίνεται να έχει ξοδέψει εκατομμύρια ευρώ για τις αγορές ακινήτων σε Αθήνα, Πάρο και Κύπρο.

Συγκεκριμένα φαίνεται ιδιοκτήτης με πλήρη κυριότητα διαμερίσματος 117,75 τ.μ στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής το οποίο αγόρασε το 2022 έναντι των 360 χιλ. ευρώ.

Επίσης διαθέτει μονοκατοικία στη Γλυφάδα 492,26 τ.μ την οποία απόκτησε το 2006. Η αξίας της μονοκατοικίας κατά την απόκτησή της άγγιξε τα 536.11,50 ευρώ και σήμερα φτάνει τα 900.000 ευρώ.

Εντύπωση προκαλεί και η μονοκατοικία του υφυπουργού Πολιτισμού της Κύπρου στην Πάρο την οποία απέκτησε το 2011. Η βίλα χτίστηκε σύμφωνα με το δικό του γούστο, είναι 775,67 τ.μ και στοίχισε 1.150.000 ευρώ.

Το 2005 ο Μιχάλης Χατζηγιάννης αγόρασε στην Αγλατζία Λευκωσίας ένα σπίτι και το οικόπεδο το οποίο του στοίχισε 125 χιλ. ευρώ.

Στην ίδια περιοχή έχει αποκτήσει από το 2010 ένα ακόμα διαμέρισμα, το οποίο σε πολυκατοικία που έχει χτιστεί από την οικογένειά του.

Στην Κύπρο ο τραγουδιστής έχει επενδύσει και σε γη. Στην περιοχή Παραλίμνι στην Αμμόχωστο διαθέτει από το 2011 κτήμα που του στοίχισε 120 χιλ ευρώ, ενώ ένα χρόνο νωρίτερα το 2010 προχώρησε στην αγορά τριών εκτάσεων που άγγιξαν συνολικά τα 284.299 ευρώ.

Στο «Πόθεν Έσχες» του ο Μιχάλης Χατζηγιάννης δήλωσε και το αυτοκίνητό του, ένα SUV 3200 κυβικών που του στοίχισε 20 χιλ. ευρώ.

Επίσης εμφανίζεται μέτοχος και σε τουλάχιστον έξι εταιρίες διαχείρισης ακινήτων, ενοικιάσεων και καλλιτεχνικών υπηρεσιών.

Ο υφυπουργός του νεοσύστατου υπουργείου Πολιτισμού της Κύπρου διαθέτει επίσης 5 τραπεζικούς λογαριασμούς σε Ελλάδα και Κύπρο με το συνολικό ποσό που δήλωσε να φτάνει τα 425 χιλ. ευρώ.

Η περιπέτεια με την Εφορία

Δεν έχουν περάσει και πολλά χρόνια από το 2017 που ο γνωστός τραγουδιστής δικαιώθηκε μετά από μεγάλο δικαστικό αγώνα όταν το 2014 το Κέντρο Φορολόγησης Μεγάλου Πλούτου τον κατηγόρησε για “ξέπλυμα” μαύρου χρήματος.

Συγκεκριμένα μετά από έλεγχο είχε εντοπίσει μεγάλα εμβάσματα του τραγουδιστή ύψους 5,3 εκατ. στην Κύπρο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κατηγορηθεί για φοροδιαφυγή και να του επιβληθεί πρόστιμο. Παρόλα αυτά όμως κρίθηκε αθώος από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Το 2017, το Συμβούλιο των Εφετών τον απάλλαξε και από την κατηγορία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ στη συνέχεια απαλλάχθηκε και από τα διοικητικά δικαστήρια για το πρόστιμο των 3,5 εκατομμυρίων.

Το δημόσιο από την πλευρά του προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ωστόσο η απόφαση ήταν υπέρ του Μιχάλη Χατζηγιάννη καθώς τα εμβάσματα που είχε στείλει στο παρελθόν είχαν φορολογηθεί.

Πηγή: protothema.gr

Άρτα: Tο όνομα Λυδία-Ελένη θα δοθεί στο 5,5 μηνών βρέφος λίγο πριν την κηδεία του

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ