ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΔυτικη ΕλλαδαΗλειαςΧαρδαλιάς: Επτά φωτιές στην Ηλεία σχεδόν ταυτόχρονα – Τα δύσκολα είναι μπροστά μας

Χαρδαλιάς: Επτά φωτιές στην Ηλεία σχεδόν ταυτόχρονα – Τα δύσκολα είναι μπροστά μας

Χαρδαλιάς: Επτά φωτιές στην Ηλεία σχεδόν ταυτόχρονα – Τα δύσκολα είναι μπροστά μας

Έκτακτη ενημέρωση έκανε και σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς για τις φωτιές στην Ελλάδα, όπου αυτή τη στιγμή η πιο δύσκολη κατάσταση είναι στην Εύβοια, στην Αρχαία Ολυμπία και στην Μεσσηνία.

Αρχικά ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχείρησαν σε 118 πυρκαγιές. Στην Βαρυμπόμπη παραμένουν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις που αντιμετώπισαν αναζωπυρώσεις χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Για τη φωτιά στην Εύβοια ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως βρίσκεται εξέλιξη και έχουν ενημερωθεί οι κάτοικοι για εκκένωση, ενώ το λιμενικό βοήθησε με πλωτά μέσα για τον απεγκλωβισμό ατόμων από τις Ροβιές.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε πως τις μεσημεριανές ώρες 7 πυρκαγιές ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα στην Ηλεία. Οι 4 στην Αρχαία Ολυμπία. Συγκεκριμένα οι φωτιές ξέσπασαν στις 08:03, 08:24, 11:33, 12:35, 13:03, 14:42, 16:29.

Κλείνοντας ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε: «Τα δύσκολα είναι μπροστά μας, οι επέμενες μέρες και εβδομάδες θα είναι πιο δύσκολες. Αδιαπραγμάτευτος στόχος η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Έκκληση-παράκληση σε όλους να αποφύγουμε οποιαδήποτε ενέργεια που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά».

newsbeast.gr

Φωτιά στην Ηλεία: Εκκενώθηκε η Αρχαία Ολυμπία, σώθηκαν οι δύο εγκλωβισμένοι – Μέρες 2007 ζουν οι κάτοικοι

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ