ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτικα ΝεαΝ. Χαρδαλιάς για Έλληνες του Σουδάν: Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω στα δύσκολα

Ν. Χαρδαλιάς για Έλληνες του Σουδάν: Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω στα δύσκολα

Ν. Χαρδαλιάς για Έλληνες του Σουδάν: Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω στα δύσκολα

«Δεν αφήνουμε κανένα πίσω στα δύσκολα όσο μακριά κι αν βρίσκεται», τόνισε ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, σήμερα, από την Τανάγρα.

Το παραπάνω δήλωσε μετά την άφιξη μεταφορικού αεροσκάφους C-27 της Πολεμικής Αεροπορίας που μετέφερε Έλληνες και Ευρωπαίους πολίτες που απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν.

Ευχαρίστησε τα στελέχη της Ενόπλων Δυνάμεων «για τον επαγγελματισμό που έδειξαν» καθώς και τα στελέχη της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών «και ειδικά τα στελέχη που βρίσκονται στο πεδίο και όλες αυτές τις ημέρες δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε δύσκολες διαδικασίες».

«Η προσπάθεια συνεχίζεται κάτω από την επίβλεψη του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ σε συνεργασία με τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων. Έχουμε ακόμη πολλή δουλειά να κάνουμε» επισήμανε.

Εξήγησε ότι οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες γιατί μιλάμε για μια χώρα «όπου δεν υπάρχουν σταθερές» ενώ υπογράμμισε ότι οι «αποφάσεις λαμβάνονται, εξετάζονται και προτεραιοποιούνται ανά δίωρο και ανά τρίωρο».

Ανέφερε ότι υπάρχουν κάποιες δεκάδες Ελλήνων στο Χαρτούμ, ενώ σημείωσε «με τους περισσότερους από αυτούς είμαστε σε επαφή».

«Υπάρχουν μικρά ζητήματα που πρέπει να λύσουμε, πάντοτε σε συνεργασία με τους συμμάχους μας. Και στο πεδίο η έννοια της αλληλεγγύης είναι παρά πολύ σημαντική» κατάληξε ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας.

Πηγή: iefimerida.gr

Εκλογές 2023: Ξεκίνησε το κυβερνητικό πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη- Δείτε Live

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ