ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΧαράς ευαγγέλια! Η ΟΛΜΕ λέει ότι οι εκπαιδευτικοί αποδέχονται την αξιολόγηση!

Χαράς ευαγγέλια! Η ΟΛΜΕ λέει ότι οι εκπαιδευτικοί αποδέχονται την αξιολόγηση!

Χαράς ευαγγέλια! Η ΟΛΜΕ λέει ότι οι εκπαιδευτικοί αποδέχονται την αξιολόγηση!

Ένα τουλάχιστον ενδιαφέρον δελτίο Τύπου έφτασε στα ΜΜΕ όλης της χώρας από τη ΟΛΜΕ, μετά την ολοκλήρωση του 20ού συνεδρίου της Ομοσπονδίας.

Όπως ενημερώνει ο Κ. Κατσαρός, πρόεδρος του συγκεκριμένου συνεδρίου και πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας, πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά συνέδρια στην ιστορία του κλάδου, αφού υπερψηφίστηκε σειρά θέσεων για εργασιακά θέματα, οικονομικές διεκδικήσεις των εκπαιδευτικών που είναι οι πλέον χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι αν και είναι οι πλέον προσοντούχοι, η αναγκαιότητα επιμόρφωσης, η πραγματική στήριξη των αναπληρωτών, διορισμοί ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών στα σχολεία, υποστήριξη μαθητών που συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και πολλά ακόμη.

Εκεί που εστιάζει όμως είναι η “επικαιροποίηση απόφασης που είχε ληφθεί και σε προηγούμενα συνέδρια για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου”.
Αφήνει να εννοηθεί ότι πλέον οι εκπαιδευτικοί αποδέχονται την αξιολόγηση και προτείνουν και τρόπους για να γίνει αυτή(λίγο ανησυχητικό αυτό). Θεωρεί, με άλλα λόγια, ότι ο κλάδος των εκπαιδευτικών πλέον δεν θα έχει το στίγμα από την κοινωνία ότι αρνείται να αξιολογηθεί. Μάλιστα αναφέρει ότι οι διαφορετικές απόψεις είναι σεβαστές αλλά δεν εκφράζουν πλέον την Ομοσπονδία και την πλειοψηφία των εκπαιδευτικών.

Τρεις παρατηρήσεις. Πρώτον, αν ισχύουν όλα τα παραπάνω, κάλιο αργά παρά ποτέ. Καιρός ήταν. Δεύτερον, αναμένουμε όλο αγωνία τις προτάσεις που θα μας δείξουν πως την σκέφτονται την αξιολόγηση οι εκπαιδευτικοί.

Και τρίτον, πόσο παράξενη χώρα είναι η Ελλάδα που το να… αποδέχονται να αξιολογηθούν κάποιοι δημόσιοι λειτουργοί αποτελεί αληθινή είδηση!

Αυτό είναι το λεγόμενο “ελληνικό παράδοξο”…

Εφημερίδα Συνείδηση

“Συμμαχία για το Μέλλον”: «Το Νοσοκομείο Μεσολογγίου βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο και θέλει την στήριξη όλων μας»

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ