ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΖωη & ΥγειαΧαράλαμπος Μπονάνος για Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: Χρέος όλων μας να επενδύσουμε τη δημόσια υγεία

Χαράλαμπος Μπονάνος για Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: Χρέος όλων μας να επενδύσουμε τη δημόσια υγεία

Χαράλαμπος Μπονάνος για Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: Χρέος όλων μας να επενδύσουμε τη δημόσια υγεία

Ο αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος με δήλωση του αναφέρθηκε στην Παγκόσμια Ημέρα Υγείας που τιμάται κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου και επικεντρώνει στα πολύ σημαντικά προβλήματα της δημόσιας υγείας που απασχολούν όλους τους πολίτες.

Με αφορμή την ημέρα αυτή ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα δημόσιας υγείας Χαράλαμπος Μπονάνος δήλωσε:

«Η πανδημία COVID-19 εξακολουθεί να αποτελεί μια συνεχή, ασύμμετρη και απρόβλεπτη απειλή για την ανθρωπότητα, επηρεάζοντας έντονα την ποιότητα της ζωής μας και δοκιμάζοντας όσο τίποτε άλλο το σύστημα υγείας της χώρας μας .

Η μέχρι τώρα εμπειρία από την διαχείριση αυτής της πανδημίας στον πλανήτη μας, δείχνει ότι τα όπλα μας για να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία είναι η επιστημονική γνώση , οι συνέργειες μεταξύ επιστημονικών, πολιτικών και κοινωνικών φορέων τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, καθώς και η επίδειξη ατομικής και κοινωνικής ευθύνης από μέρους όλων μας.

Σε εποχές κρίσης όπως αυτή συνειδητοποιούμε ότι η υγεία είναι πράγματι το πολυτιμότερο αγαθό για την ανθρώπινη ζωή και ότι αποτελεί χρέος όλων μας να επενδύσουμε και να ενισχύσουμε τη δημόσια υγεία στον τόπο μας και για το λόγο αυτό, η Περιφέρειά μας χρησιμοποιώντας όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που διαθέτει στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της θα εξακολουθήσει να στηρίζει όλους τους πολίτες.

Τέλος νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω ακόμα μια φορά όλους τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας που καθημερινά εξακολουθούν να δίνουν τη μάχη τους υπερβαίνοντας τα ανθρώπινα όριά τους».

Μεσολόγγι: Αποκαλυπτήρια τοιχογραφίας του Ανδρέα Μιαούλη στο λιμάνι (εικόνες)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr