Χάλκινος στο Παγκόσμιο ο τρομερός Καραλής (video)

Ο Έλληνας πρωταθλητής πραγματοποίησε μία από τις κορυφαίες εμφανίσεις της καριέρας του και κατέκτησε την τρίτη θέση στον τελικό του άλματος επί κοντώ, στο Παγκόσμιο…

6138283-1-scaled-1

Ο Έλληνας πρωταθλητής πραγματοποίησε μία από τις κορυφαίες εμφανίσεις της καριέρας του και κατέκτησε την τρίτη θέση στον τελικό του άλματος επί κοντώ, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου που διεξάγεται στη Γλασκώβη.

Ο “Μανόλο” ξεκίνησε… μουδιασμένα τον αγώνα του, ρίχνοντας τον πήχη στα 5 μέτρα και 50 εκατοστά. Στη συνέχεια πήγε στα 5 μέτρα και 65 εκατοστά και πέρασε με τη δεύτερη. Έπειτα πήγε στα 5.75μ., όπου για άλλη μία φορά έριξε την πρώτη φορά τον πήχη και τον πέρασε τη δεύτερη.

Ακολούθησε το 5.85μ., εκεί όμως το… σενάριο ήταν διαφορετικό. Ο Καραλής πέρασε με την πρώτη το ύψος και σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση της κατάταξης. Την ίδια ώρα, ο παγκόσμιος ρέκορντμαν, Μόντο Ντουπλάντις, είχε αποτύχει δύο φορές σε αυτό το ύψος. Ο Σουηδός πέρασε με την τρίτη, όμως οι Μάρσαλ και Νίλσεν δεν τα κατάφεραν, κάτι που σήμαινε ότι ο Έλληνας επικοντιστής εξασφάλισε μετάλλιο.

Ο… αλάνθαστος Κέντρικς πέρασε τα 5.90μ. με την πρώτη, συνεχίζοντας χωρίς αποτυχημένη προσπάθεια. Ο Καραλής απέτυχε στην δική του πρώτη, αφήνοντας το ύψος, κάτι που έκανε και ο Ντουπλάντις χωρίς καν να επιχειρήσει. Στα 5.95μ. δοκίμασε πρώτος ο Αμερικανός, αποτυγχάνοντας. Ακολούθησαν ο Σουηδός και ο Καραλής, με το ίδιο αποτέλεσμα. Ο 24χρονος πρωταθλητής έριξε ξανά τον πήχη και εν τέλει έμεινε στην τρίτη θέση, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.

Οι προσπάθειες του Καραλή:

5.50μ.:Χ-
5.65μ.:ΧΟ
5.75μ.:ΧΟ
5.85μ.:Ο
5.90μ.:Χ-
5.95μ.:ΧX