ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΧαλάζι σάρωσε τις καλλιέργειες – Πλήγμα για τους παραγωγούς λίγο πριν τη συγκομιδή της ελιάς

Χαλάζι σάρωσε τις καλλιέργειες – Πλήγμα για τους παραγωγούς λίγο πριν τη συγκομιδή της ελιάς

Χαλάζι σάρωσε τις καλλιέργειες – Πλήγμα για τους παραγωγούς λίγο πριν τη συγκομιδή της ελιάς

Σε Σταμνά και Λυσιμαχεία εντονότερο το φαινόμενο

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που ενεργοποίησαν ακόμη και την Πολιτική Προστασία δεν εμφανίστηκαν στην Αιτωλοακαρνανία. Και το πέρασμα της «Αθηνάς» τόσο χθες όσο και προχθές ήταν αρκετά ήπιο. Με εξαίρεση όμως μια χαλαζόπτωση διάρκειας περίπου μισή ώρας που έπληξε χθες νωρίς το μεσημέρι, την περιοχή μεταξύ Αγρινίου και Μεσολογγίου. Φαινόμενο αρκετό να προκαλέσει σύμφωνα με μια πολύ πρώιμη εικόνα ζημιές σε αρκετές ελαιοκαλλιέργειες της περιοχής.

Το χαλάζι έπληξε την ευρύτερη περιοχή της Σταμνάς και του Αγίου Ηλία, αλλά και την περιοχή της Λυσιμαχείας. Σύμφωνα με μαρτυρίες παραγωγών της περιοχής το χαλάζι είχε μέγεθος καρυδιού σε κάποιες περιπτώσεις και αυτό ήταν αρκετό, να προκαλέσει ζημιές σε μια μάλιστα πολύ κρίσιμη εποχή στην έναρξη ουσιαστικά της συγκομιδής της ελιάς.

Η ακριβής εικόνα για το μέγεθος της ζημιάς αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες, καθώς πιθανότατα οι έντονες βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν και στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Ωστόσο οι παραγωγοί είναι ούτως ή άλλως φέτος αρκετά «πιεσμένοι» από το φαινόμενο της ακαρπίας και η παραμικρή ζημιά πλέον από τον καιρό «μετράει» διπλά και τρίδιπλα, όπως χαρακτηριστικά είπαν στη «Σ».

Δημήτρης Παπαδάκης Εφημερίδα Συνείδηση

Θεσπρωτία: Ακινητοποίησαν ηλικιωμένη στο σπίτι της – Έφυγαν με 10.000 και χρυσαφικά

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr