ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΧαλάει ο καιρός: Έρχονται μπουρίνια και καταιγίδες μετά τον καύσωνα

Χαλάει ο καιρός: Έρχονται μπουρίνια και καταιγίδες μετά τον καύσωνα

Χαλάει ο καιρός: Έρχονται μπουρίνια και καταιγίδες μετά τον καύσωνα

Χαλάει ο καιρός: Ακόμα και με χαλάζι θα συνοδεύονται τα μπουρίνια και οι καταιγίδες που αναμένονται στην Ελλάδα μετά την αλλαγή του καιρού και το τέλος της ζέστης.

Ο γνωστός μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης με ανάρτησή του στο Facebook, προειδοποιεί για επικίνδυνα μπουρίνια και καταιγίδες, καθώς μετά την έντονη ζέστη των τελευταίων ημερών φαίνεται πως θα ακολουθήσει έντονη αστάθεια την Πέμπτη με μπουρίνια και επικίνδυνες καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας.

Μάλιστα, τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από χαλάζι και έντονους κεραυνούς. Τα γεωγραφικά διαμερίσματα όπου θα απασχολήσει αυτή η διαταραχή θα είναι η Ήπειρος, η Μακεδονία, η Θεσσαλία με έμφαση τα δυτικά και βόρεια τμήματα, τμήματα της δυτικής – κεντρικής Στερεάς, το εσωτερικό της Πελοποννήσου με έμφαση ορεινούς και ημιορεινούς όγκους, τμήματα της Θράκης και του βόρειου κυρίως βορειοδυτικού Αιγαίου.

Ενίσχυση βοριάδων – Αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς

Η έλευση αυτής της διαταραχής, θα προκαλέσει έντονη διαφορά πίεσης στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά με αποτέλεσμα τη σημαντική ενίσχυση των βοριάδων μέσα στη νύχτα της Πέμπτης στις αυτές περιοχές.

Έτσι λοιπόν προς την περιοχή των Κυκλάδων, του ανατολικού – νότιου Αιγαίου, της Εύβοιας, της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής – νότιας Πελοποννήσου θα δούμε εντάσεις του βοριά κοντά στα 8 μποφόρ, εξέλιξη που με τη σειρά της θα αυξήσει σημαντικά τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Πιθανή πρόκληση πυρκαγιών και από κεραυνούς

Εξαιτίας του ότι η ατμόσφαιρα τις τελευταίες ημέρες είναι αρκετά ξηρή, είναι πολύ πιθανό σε περιοχές όπου θα εκδηλωθούν καταιγίδες, να προκληθούν πυρκαγιές εξαιτίας των κεραυνών. Έτσι λοιπόν σε μεγάλο τμήμα της χώρας μας την Πέμπτη αλλά και την Παρασκευή θα πρέπει να υπάρχει ετοιμότητα.

Πτώση του υδραργύρου

Η όλη αυτή εξέλιξη που αναλύθηκε παραπάνω, θα οδηγήσει σε ικανοποιητική για την εποχή πτώση του υδραργύρου με έμφαση τα ανατολικά και βόρεια. Στον αντίποδα στα δυτικά και τα νότια η ζέστη θα παραμείνει έντονη (θερμοκρασίες της τάξης των 37 με 38 βαθμών περίπου

alphafreepress.gr

Σε 10 μήνες έτοιμη η μελέτη κατασκευής της νέας γέφυρας στην περιοχή Πόρος στον Εύηνο

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ