ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑθλητικα ΝεαΧάβος, ο προπονητής της δεκαετίας

Χάβος, ο προπονητής της δεκαετίας

Η μέχρι τώρα παρουσία του Μάκη Χάβου στον κυανοκίτρινο πάγκο μετρά πολλές επιτυχίες και ήδη έχει καταρρίψει το ρεκόρ νικών για τα τελευταία 10 χρόνια, ενώ με την αναμενόμενη ανανέωση της συνεργασίας θα γίνει ο μακροβιότερος της 10ετίας στον πάγκο, χωρίς κανείς να μπορεί να του πάρει αυτά τα ρεκόρ άμεσα.

Πριν τη έλευση του Χάβου (24 Ιανουαρίου 2013) τις περισσότερες νίκες επί θητείας Κωστούλα, αλλά και την μεγαλύτερη χρονικά παρουσία στην τεχνική ηγεσία είχε ο Στάθης Σταθόπουλος, που ήταν και ο πρώτος προπονητής της διοίκησης Κωστούλα.

Ο Τεννές έφτασε μία ανάσα να του πάρει το ρεκόρ νικών και μάλιστα με πολύ λιγότερα παιγνίδια. Ο Σταθόπουλος έφυγε με 16 νίκες σε 44 ματς και ο Τεννές είχε φτάσει στις 15 σε 27 αγώνες. Όμως στα 11 παιγνίδια που ακολούθησαν ο Παναιτωλικός μέτρησε πέντε ισοπαλίες και έξι ήττες, με συνέπεια την αποχώρησή του. Έτσι δεν μπόρεσε να απειλήσει ούτε το ρεκόρ των 17 περίπου μηνών στον πάγκο που κατέχει ο Σταθόπουλος (1/7/2005 – 27/11/2006).   Ο Χάβος έχει ήδη συντρίψει το ρεκόρ νικών αφού έφτασε στις 30, αλλά κι αυτό των αγώνων πρωταθλήματος, αφού έχει φτάσει στους 64 έναντι 44 του Σταθόπουλου και 38 του Τεννέ.  Αλλά μεγαλύτερη σημασία έχει πως ξεπέρασε το ρεκορ νικών με πολύ λιγότερους αγώνες στο ενεργητικό του. Όταν πέρσι τον Ιούνιο ο Παναιτωλικός κέρδιζε τον Ηρακλή (2 -0) την 2η αγωνιστική των play offs, ο Χάβος μετρούσε 16 νίκες με μόλις 26 αγώνες στο ενεργητικό του. Και τέσσερις μέρες αργότερα (9 Ιουνίου) με το 2-1 επί του Ολυμπιακού Βόλου στο Αγρίνιο είχε «σπάσει» το ρεκόρ του Σταθόπουλου σε νίκες.
Αξίζει να υπενθυμιστει ότι Χάβος και Τεννές έχουν θητεύσει σε Β΄και Α΄Εθνική, ενώ ο Σταθόπουλος μόνο στη Γ΄Εθνική. Ακόμη ο Χάβος ξεκίνησε με εντός έδρας ήττα από τον Ηρακλή Ψαχνών (1-2), ο Τεννές ξεκίνησε με ήττα στα Τρίκαλα (2-0), ενώ ο Σταθόπουλος είχε ξεκινήσει με νίκη επί του Αγ. Δημητρίου (1 – 0) στο Αγρίνιο το Σεπτέμβριο του 2005.  Όσο για το ρεκόρ μακροβιότητας στον πάγκο του Παναιτωλικού,  με την ανανέωση της συνεργασίας ο Χάβος λογικά το καταρρίπτει, ακόμα κι αν καθίσει μόνο ένα ματς στον πάγκο. Ο Σερραίος τεχνικός ήλθε στον Παναιτωλικό στις 24 Ιανουαρίου 2013 και στις 24 Ιουλίου 2014 θα συμπληρώνει 17 μήνες, δηλαδή κάτι παραπάνω από τον Σταθόπουλο σε μέρες. Άρα θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η κατάρριψη και αυτού του ρεκόρ.

Προηγήθηκε ο Νταλακούρας

Το ρεκόρ που αναφέρθηκε στον  Σταθόπουλο με τις 16 νίκες είχε ήδη «σπάσει» από το Γιάννη Νταλακούρα στις 12 Δεκεμβρίου 2010, όταν με την νίκη επί του Πανθρακικού (1-0) στο Αγρίνιο, ο Νταλακούρας έφτανε τις 17 νίκες σε 31 συνεχόμενα  ματς  στον πάγκο των κυανοκίτρινων. Μία αγωνιστική πριν είχε ισοφαρίσει το ρεκόρ του Σταθόπουλου με το 0-1 μέσα στη Καλλιθέα (5/12/ 2010). Ο Αγρινιώτης τεχνικός δεν συμπεριελήφθη στην γενική σύγκριση διότι έχει κι άλλες θητείες στον πάγκο του Παναιτωλικού και γενικότερα πέραν της εντοπιότητας διατηρεί μία άλλη σχέση με τον Σύλλογο. Πάντως και τα επιτέυγματα του Νταλακούρα είναι πλολύ σημαντικά στην τελευταία του θητεία στη Β΄Εθνική από τις 20 Ιανουαρίου 2010 ως τις 9 Ιανουαρίου 2011. Αναμφησβήτητα ο Χάβος έχει ξεπεράσει και τις επιδόσεις του Νταλακούρα στην μέχρι τώρα πορεία του στον Παναιτωλικό.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr