ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανια«Βροχή» τα ειδοποιητήρια για παραβάσεις του ΚΟΚ από το 2009

«Βροχή» τα ειδοποιητήρια για παραβάσεις του ΚΟΚ από το 2009

Αναρίθμητοι Αγρινιώτες τις τελευταίες ημέρες παραλαμβάνουν ειδοποιητήρια από παραβάσεις του ΚΟΚ  που είχαν διαπράξει το 2009 ή το 2010 και τις είχε επικυρώσει κυρίως η δημοτική αστυνομία

Τις μέρες αυτές πολλοί Αγρινιώτες παρέλαβαν ειδοποιητήρια με βεβαιωμένες κλήσεις από την δημοτική αστυνομία κυρίως, αλλά και την τροχαία, με παραβάσεις του ΚΟΚ που πιστοποιήθηκαν το 2009 έως και το 2012.

Συνολικά, από τις αρχές του έτους επιδόθηκαν περισσότερα από 6.500 τέτοια ειδοποιητήρια που το καθένα μπορεί να καταγράφει και 5 παραβάσεις του ΚΟΚ. Τα ειδοποιητήρια αυτά είναι ενημερωτικά και μετά από μήνες καταχωρείται η παράβαση ως πιστοποιημένο έξοδο. Οι κλήσεις του ΚΟΚ, είτε προέρχονται από την πρώην δημοτική αστυνομία, είτε από την τροχαία, πρέπει να εξοφληθούν ή στο ταχυδρομείο ή στην Οικονομική Υπηρεσία του δήμου. Όσες δεν τακτοποιούνται, σύμφωνα με τον διευθυντή της Οικονομικής Υπηρεσίας Αγρινίου κ. Χατζηανέστη, αποστέλλονται στον δήμο και συγκεκριμένα στην οικονομική υπηρεσία ως απλήρωτες, αφού πρώτα περάσει κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα, που μπορεί να είναι και 5 μήνες.
Η οικονομική υπηρεσία, όπως υποχρεούνται, τις αποστέλλει στο υπουργείο για να πιστοποιηθούν και να διασταυρωθεί σε ποιον ανήκει το αυτοκίνητο που έκανε την εκάστοτε παράβαση. Το υπουργείο, κατά τον κ. Χατζηανέστη, εκ μέρους του αποστέλλει μόνο μία φορά κάθε χρόνο τα διασταυρωμένα στοιχεία των οχημάτων, με αποτέλεσμα να σημειώνεται τεράστια καθυστέρηση. Αφού αποσταλούν κάποια στοιχεία, γίνεται επεξεργασία, ώστε να επαληθευτεί αν στο μεσοδιάστημα άλλαξε η ιδιοκτησία του οχήματος. Από την στιγμή της αποστολής πρέπει να περάσουν 3 μήνες ώστε να καταχωρηθεί η εκάστοτε παράβαση του ΚΟΚ ως βεβαιωμένο έσοδο της Οικονομικής Υπηρεσίας και γι’ αυτό το ειδοποιητήρια που κατέκλυσαν την πόλη τις τελευταίες μέρες είναι ενημερωτικά ώστε οι παραλήπτες τους ή να πληρώσουν ή να προβούν σε ένσταση αν το αυτοκίνητο δεν είναι πλέον στην κατοχή του ή για άλλον αντίστοιχο λόγο.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr