ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΒάζει ρεύμα ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με τη ΔΕΗ

Βάζει ρεύμα ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με τη ΔΕΗ

Κώστας Καλαντζής «Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό»

Συστάθηκε ήδη η απαραίτητη επιτροπή και ήδη έχουν ξεκινήσει οι αιτήσεις από τους ευπαθείς καταναλωτές για την επανασύνδεση του ρεύματός τους. Οι αιτήσεις γίνονται μόνο ηλεκτρονικά στην ΔΕΗ ή στα ΚΕΠ

 

Πέρυσι, σε πανελλαδικό επίπεδο, υπήρχε άτυπα η απόφαση από το αρμόδιο υπουργείο για συγκρότηση επιτροπών στους δήμους της Ελλάδας, οι οποίες μπορούσαν να επανασυνδέσουν ηλεκτρικό ρεύμα στα σπίτια ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Από φέτος, η δυνατότητα αυτή έγινε νόμος και ο δήμος Αγρινίου σπεύδει να τον εκμεταλλευτεί και να προετοιμάσει το έδαφος, με την δημιουργία της απαραίτητης επιτροπής, η οποία θα διεκπεραιώνει γρηγορότερα τις υποθέσεις και θα ελέγχει τα κριτήρια όσων έχουν υποβάλει αίτηση για επανασύνδεση του ρεύματος στο σπίτι τους.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες, μέλη ευπαθών κοινωνικών ομάδων, μπορούν ήδη να πηγαίνουν στην ΔΕΗ ή στα ΚΕΠ και να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση για την επανασύνδεση του ρεύματός τους. Το ενδιαφέρον των πολιτών του δήμου Αγρινίου διασταυρωμένα είναι αυξημένο κατά πολύ, αλλά επειδή δεν έχουν έρθει οι διευκρινιστικές εγκύκλιοι και επειδή γίνεται ηλεκτρονικά, δεν υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός που να αποδεικνύει το μέγεθος του ενδιαφέροντος που υπάρχει. Το πότε θα ξεκινήσουν οι επανασυνδέσεις είναι θέμα χρόνου και θέμα της ΔΕΗ – ΔΕΔΔΗΕ και πρώτα απ’ όλα πότε θα σταλούν οι διευκρινιστικές εγκύκλιοι.

Το θέμα θα περάσει από το ερχόμενο δημοτικό συμβούλιο και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Κων/νος Καλαντζής ευελπιστεί ότι μέχρι το τέλος του μήνα που θα γίνει το δημοτικό συμβούλιο θα έχουν σταλεί και οι διευκρινιστικές εγκύκλιοι. Ο ρόλος του δήμου θα είναι να πληροφορεί – υποδεικνύει στην ΔΕΗ – αν ο εκάστοτε αιτών πληροί τα απαραίτητα κριτήρια, τα οποία είναι οικονομικής φύσεως και σχετίζονται και με θέματα υγείας. Η συλλογή στοιχείων θα γίνεται και θα φιλτράρεται από την επιτροπή που ήδη έχει συστηθεί με πρωτοβουλία του δήμου Αγρινίου.

Συγκεκριμένα, για την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος κάθε ευπαθούς καταναλωτή θα συγκεντρώνονται όλα τα στοιχεία, όπως προαναφέραμε, στοιχεία που θα διαβιβάζουν οι Δήμοι, οι Περιφέρειες, οι Μητροπόλεις και οι λοιποί φορείς, σχετικά με καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στα συσσίτια των ΟΤΑ, της Εκκλησίας κ.λ.π. και είναι ήδη αποσυνδεδεμένοι από το Δίκτυο παροχής ρεύματος.

Η εν λόγω επιτροπή θα αποτελείται από τον πρόεδρο, ο οποίος θα είναι ο Αντιδήμαρχος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, Δήμου Αγρινίου, κ. Κων/νος Καλαντζής, ο προϊστάμενος και εκπρόσωπος του αρμόδιου καταστήματος Αγρινίου της ΔΕΗ Α.Ε. ως μέλος της ανωτέρω Επιτροπής, κ. Νίκος Κοκόσιας και ο προϊστάμενος και εκπρόσωπος του αρμόδιου Γραφείου Αγρινίου της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., ως μέλος της ανωτέρω Επιτροπής, κ. Νίκος Καλογεράς.

Ο πρόεδρος της επιτροπής και αντιδήμαρχος κ. Καλαντζής δήλωσε: «Θα προσπαθήσουμε να είμαστε αποτελεσματικοί και γρήγορα για να βοηθήσουμε όσες περισσότερες οικογένειες μπορούμε».

 

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr