ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοBazaar ευαισθητοποίησης Από την «Παναγία Ελεούσα»

Bazaar ευαισθητοποίησης Από την «Παναγία Ελεούσα»

Μας περιμένει όλους στον πεζόδρομο της Χαριλάου Τρικούπη

Bazaar ευαισθητοποίησης Από την «Παναγία Ελεούσα»

Υπέροχες δημιουργίες φτιαγμένες από τα παιδιά του εργαστηρίου

 

Γούρια, γλυκά και ημερολόγια, εικόνες, στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο, ρόδια, κεριά, κεραμικές κατασκευές και καλάθια, όλα χειροποίητα και φτιαγμένα από τα παιδιά, τους νέους και τις νέες του εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα», περιμένουν όσους επισκεφθούν το μαγαζάκι στον πεζόδρομο της Χαριλάου Τρικούπη. Αυτές τις μέρες ο χώρος φιλοξενεί τις χριστουγεννιάτικες δημιουργίες των παιδιών, που τις κατασκεύασαν με την βοήθεια των υπευθύνων των εργαστηρίων που λειτουργούν στην «Παναγία Ελεούσα».

«Ο σκοπός δεν είναι η οικονομική ενίσχυση αλλά το να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία και να του δείξουμε ότι τα παιδιά αυτά μπορούν να δημιουργήσουν και να κάνουν σπουδαία πράγματα», δήλωσε στην εφημερίδα «Σ» ο Διευθυντής του Εργαστηρίου, Δημήτρης Χειμαριώτης. Όπως υποστήριξε ο ίδιος, τέτοιες κινήσεις βοηθούν και τα ίδια τα παιδιά να ενταχθούν στην κοινωνία αλλά και την κοινωνία να εκφράσει έμπρακτα την αποδοχή της για τα άτομα με νοητικές αναπηρίες.

Το bazaar είναι μια πρωτοβουλία του Συλλόγου Φίλων, Γονέων και Εθελοντών  της «Παναγίας Ελεούσας», και τα μέλη του έχουν αναλάβει την διοργάνωση αλλά και να κρατάνε ανοικτό το μαγαζάκι για όσους ενδιαφέρονται. Τα αντικείμενα είναι όχι μόνο πανέμορφα, αλλά και πρακτικά, αποτελώντας ιδανικά δώρα για τις γιορτές. Όλα τα έσοδα διατίθενται για τις ανάγκες του εργαστηρίου, το σημαντικότερο όμως είναι ότι με τον τρόπο αυτό, στηρίζεται η προσπάθεια των παιδιών που παίρνουν χαρά όταν βλέπουν ανθρώπους να επιλέγουν τα αντικείμενα που κατασκεύασαν με τα χέρια τους.

 

Κώστας Καρακώστας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr