ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑθλητικα ΝεαΜπασκετΜπασκετικές αλλαγές

Μπασκετικές αλλαγές

Από την 1η Οκτωβρίου σε όλα τα πρωταθλήματα της Ελλάδος (και το Κύπελλο) εφαρμόζονται οι νέοι κανονισμοί, που θεσπίστηκαν στο μπάσκετ. Ορισμένοι απ΄αυτούς μπορούν να επιφέρουν σοβαρές διαφοροποιήσεις στην φυσιογνωμία και τις τακτικές του αθλήματος. Είναι χρήσιμο επομένως να τις γνωρίζουν και οι φίλαθλοι που παρακολουθούν αγώνες μπάσκετ.

 

 

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΦΑΟΥΛ: Ο αμυντικός δεν θα κερδίζει επιθετικό φάουλ αν έχει το ένα ή και τα δύο πόδια μέσα στο ημικύκλο (μπροστά στο καλάθι) και ο επιθετικός επιχειρεί προσπάθεια έχοντας τον έλεγχο της μπάλας για σουτ ή πάσα.  Ο κανονισμός αναφέρεται για προσπάθειες που ο αμυντικός στήνεται για να κλείσει τον διάδρομο του επιθετικού.

 

 

ΤΑΪΜ ΑΟΥΤ: Ο προπονητής δεν μπορεί να  κρατάει και τα τρία τάιμ-άουτ του δευτέρου ημιχρόνου για τα τελευταία δύο λεπτά.  Αν από το 20΄ ως το 38′ δεν έχει πάρει ούτε ένα τάιμ-άουτ, τότε χάνει το ένα από τα τρία και έχει δικαίωμα μόνο για δύο.

 

ΚΑΤΟΧΗ ΜΠΑΛΑΣ: Μετά από επιθετικό ριμπάουντ η κατοχή δεν ανανεώνεται στα 24” (όπως ίσχυε), αλλά στα 14”.

 

 

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΟΙΝΗ: Ο παίκτης θα αποβάλλεται για το υπόλοιπο του αγώνα, σε περίπτωση που δεχτεί δύο τεχνικές ποινές, ενώ ως τώρα  μπορούσε να δεχτεί μέχρι και τέσσερις μέχρι να αποβληθεί. Μετά από τεχνική ποινή ο αντίπαλος θα εκτελεί μόνο μια βολή και θα επαναφέρει ξανά τη μπάλα από το κέντρο.

 

 

ΑΝΤΙΑΘΛΗΤΙΚΟ ΦΑΟΥΛ: Όταν ο αμυνόμενος προκαλέσει επαφή στον παίκτη με τη μπάλα από το πλάι, ή από πίσω κι ενώ δεν υπάρχει αντίπαλος μεταξύ του επιτιθέμενου και του αντίπαλου καλαθιού, κάτι σαν τον «τελευταίο παίκτη» στο ποδόσφαιρο, το φάουλ καταλογίζεται αντιαθλητικό. Επίσης εάν ο αμυνόμενος κάνει φάουλ στα δύο τελευταία λεπτά της αναμέτρησης (ή στην παράταση), όταν η μπάλα είναι εκτός ορίων για επαναφορά, επομένως τα φάουλ που θα γίνονται μακριά από τη μπάλα κατά την επαναφορά στο τέλος των αγώνων δίνονται αντιαθλητικά.

 

ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ: Οι ομάδες θα μπορούν να φορούν διαφορετικό χρώμα σορτσάκι και διαφορετική φανέλα και να χρησιμοποιούν τους αριθμούς 0 ή 00 και από το 1 ως το 99.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr