ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑθλητικα ΝεαΜΠΑΣΚΕΤ – Γιάννης Γράψας: Yπάρχει καλύτερη κατεύθυνση

ΜΠΑΣΚΕΤ – Γιάννης Γράψας: Yπάρχει καλύτερη κατεύθυνση

Στην αθλητική εκπομπή «Πρώτοι στη μπάλα»  του ραδιοφωνικού σταθμού «Δυτικά 9,61» φιλοξενήθηκε ο προπονητής του μπάσκετ Γιάννης Γράψας σε μία συζήτηση που αφορούσε κατά κόρον το τοπικό μπάσκετ.

Ο Αγρινιώτης τεχνικός με την εμπειρία των τελευταίων χρόνων στην «μπασκετομάνα» Θεσσαλονικη και  ειδικότερα στις υποδομές του ΠΑΟΚ, κατέθεσε τις δικές του απόψεις για το άθλημα στην περιοχή μας.
Εκείνο στο οποίο επικεντρώθηκε περισσότερο ήταν οι κατευθύνσεις μέσα από τις οποίες θα μπορούσε να αναπτυχθεί περισσότερο το μπάσκετ. Όπως είπε ακόμα και οι μεγάλοι της Θεσσαλονίκης, ΠΑΟΚ και Άρης, τα τελευταία χρόνια έχουν προσηλωθεί στην ανάδειξη παικτών και το έχουν ήδη πετύχει σε μεγάλο βαθμό. Αυτός είναι ένας οδηγός για το πώς πρέπει να δραστηριοποιηθούν  γενικότερα οι άνθρωποι του μπάσκετ και κατά τον Γιάννη Γράψα δεν έχει προοπτική ούτε μέλλον να δαπανούνται κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες ευρώ από ομάδες της περιοχής, χωρίς μέρος αυτών των χρημάτων να μην αξιοποιείται στις υποδομές, στις καλύτερες συνθήκες για την προσέλκυση και εκγύμναση των αθλητών μικρών ηλικιών. Όπως είναι φυσικό έθεσε το ζήτημα της έλλειψης κατάλληλων χώρων άθλησης, με την εκτίμησή του πως προτεραιότητα χρειάζεται να δοθεί στα προπονητήρια, που είναι και πιο εύκολο.  Όσον αφορά τους χώρους προπόνησης τα ανοιχτά γήπεδα δεν βοηθούν στην απρόσκοπτη και συνεχόμενη δουλειά στο μπάσκετ, λόγω των καιρικών συνθηκών, οι οποίες «διώχνουν» τους μικρούς αθλητές την χειμερινή περίοδο.
Αναφέρθηκε και στις προσπάθειες που έχουν γίνει στο Αγρίνιο για συνεργασία όλων των ομάδων που «υπηρετούν» το μπάσκετ, λέγοντας ότι θα ήταν ευεργετικό να γίνει, αλλά και με την ένσταση πως με τον  τρόπο που μέχρι τώρα επιχειρήθηκε δύσκολα θα προκύψει θετικό αποτέλεσμα. Επίσης ο Γιάννης Γράψας εξέφρασε την άποψη ότι και η ΕΣΚΑΒΔΕ θα πρέπει να δραστηριοποιηθεί πιο έντονα  δίνοντας κατευθύνσεις για το άθλημα. Γενικότερα όλη η επιχειρηματολογία του κινήθηκε στη λογική πως – ειδικά σήμερα – ακόμα και μεγάλες ομάδες δεν βρίσκουν ανθρώπους που να διαθέσουν πολλά χρήματα, άρα το μπάσκετ θα επιβιώσει και θα αναπτυχθεί σωστά ξεκινώντας από τις υποδομές του.
Για την πρόσφατη θητεία του στον Αίολο Αστακού ανέφερε πως στο διάστημα που δούλεψε διαπιστώθηκε διαφορά φιλοσοφίας με παίκτες της ομάδας και γι’ αυτό θεώρησε καλύτερο για το Σύλλογο να αποχωρήσει, κάτι που τελικά οφέλησε στη παρούσα φάση. Είπε επίσης πως βάσει έμψυχου υλικού ήταν βέβαιη και συνάμα δίκαιη η άνοδος στη Γ΄Εθνική.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr