ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΒασίλης Παπαθανάσης, πρόεδρος Κρεοπωλών Αγρινίου: «Η αγορά καλύπτεται από την τοπική παραγωγή»

Βασίλης Παπαθανάσης, πρόεδρος Κρεοπωλών Αγρινίου: «Η αγορά καλύπτεται από την τοπική παραγωγή»

Στα 8,5-9 ευρώ το κιλό το αρνί φέτος για το πασχαλινό τραπέζι – ενδεχόμενο να παρατηρηθεί έλλειψη τις τελευταίες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας

Πρόβλημα αναμένεται να δημιουργηθεί φέτος με τη διάθεση αμνοεριφίων στην πασχαλινή αγορά, εξαιτίας των ελλείψεων που παρατηρούνται πανελλαδικά.

Καθώς όμως η τοπική αγορά της Αιτωλοακαρνανίας τροφοδοτείται κυρίως από την τοπική παραγωγή του νομού και των γύρω νομών, Ευρυτανίας και Καρδίτσας, εκτιμάται ότι δεν θα παρατηρηθούν σημαντικές ελλείψεις, η τιμή όμως θα κυμανθεί σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα από ότι πέρυσι.
Μιλώντας στην εφημερίδα «Σ» ο Πρόεδρος των Κρεοπωλών Αγρινίου και αντιδήμαρχος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Βασίλης Παπαθανάσης, είπε ότι φέτος οι τιμές στο ντόπιο αρνί αναμένεται να κυμανθούν γύρω στα 8,5 με 9 ευρώ το κιλό. Όπως μας ενημέρωσε, ένα μεγάλο μέρος της εγχώριας παραγωγής αλλά και αυτής από χώρες των Βαλκανίων που συνήθως τροφοδοτούν την ντόπια αγορά, φέτος έχει κατευθυνθεί προς χώρες της Δύσης.
Ο λόγος είναι ότι φέτος το Πάσχα των Ορθοδόξων συμπίπτει με αυτό των Καθολικών, και υπάρχει αυξημένη ζήτηση και μάλιστα σε καλές τιμές, από γειτονικές χώρες όπως η Ιταλία, με αποτέλεσμα να έχουν αυξηθεί οι εξαγωγές αμνοεριφίων. Για τον λόγο αυτό, συμβουλεύει όσους θέλουν να προμηθευτούν για το Πασχαλιάτικο τραπέζι τους, να το πράξουν όσο το δυνατόν νωρίτερα και να μην το αφήσουν για την τελευταία στιγμή, ώστε να αποφύγουν τυχών δυσάρεστες εκπλήξεις.

Κώστας Καρακώστα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr