ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτικα ΝεαΒασίλης Φωτάκης «H εκκίνηση στο διαφορετικό δεν χωρά λογικές του χθες!»

Βασίλης Φωτάκης «H εκκίνηση στο διαφορετικό δεν χωρά λογικές του χθες!»

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αγρινίου Βασίλης Φωτάκης παρουσιάζεται στο «Γεγονός», μέσα από μια συνέντευξη. Οι απόψεις που σίγουρα έχουν ενδιαφέρον  ενώ ερωτώμενος για το τι τον ώθησε στην ενασχόληση του με την τοπική αυτοδιοίκηση απαντά: «Η αγάπη μου για τον τόπο μου, τη σταθερά της ζωή μου… Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι η βάση για να αλλάξουμε την καθημερινότητά μας, τον μικρόκοσμό μας, με απτές, άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις». Αναλυτικά η συνέντευξη:

Είστε γέννημα θρέμμα Αγρινιώτης;
Γέννημα θρέμμα Αγρινιώτης και συγκεκριμένα Λεπενιώτης, όπου ζει και εργάζεται η οικογένεια μου ως σήμερα.

Η πρώτη δουλειά που κάνατε στο Αγρίνιο;
Η πρώτη μου δουλειά… Μπορώ με περηφάνια να πω ότι το πρώτο μου «μεροκάματο» αν θέλετε, ήρθε από την άσκηση του αγροτικού επαγγέλματος. Επειδή οι γονείς μου ήταν αγρότες ήταν αναπόφευκτο και αναγκαίο να συμμετέχω σε αυτό, όσο και στην καλλιέργεια καπνού που πραγματοποιείται στην περιοχή.

Αν ήσασταν Δήμαρχος για μία μέρα;
Πολύ καλή αλλά δύσκολη ερώτηση…
1. Θα διεκδικούσα την καταγραφή των πραγματικών προσόντων των υπαλλήλων του Δήμου ώστε να ξέρουμε τι δουλειά μπορεί να κάνει ο καθένας και που μπορεί πραγματικά να προσφέρει.
2. Θα μείωνα στο 50 % τα Δημοτικά τέλη σε όσες επιχειρήσεις αποδεδειγμένα έχουν μείωση τζίρου πάνω από 40% τα τελευταία 3 έτη,  ενώ ο νέος επιχειρηματίας  θα απαλλασσόταν από τα Δημοτικά Τέλη για 3 χρόνια από την ίδρυση της επιχείρησης.
3. Θα έθετα τις βάσεις για την ανάπτυξη του Κοινωνικού εξοπλισμού.

Κοινωνικός εξοπλισμός λέγοντας;
Ο Κοινωνικός Εξοπλισμός σε ένα οικιστικό σύνολο αναφέρεται στις ανθρώπινες απαιτήσεις σε υπηρεσίες. Με άλλα λόγια η κάθε είδους κοινωνική υποδομή και κυρίως οι υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας, εκπαίδευσης, πολιτισμού, αθλητισμού αλλά και οι χώροι πράσινου και αναψυχής. Σκοπός αυτού η βελτίωση της διαβίωσης του δημότη.

Αρθρογραφείτε συχνά. Πως πρόεκυψε αυτή η ενασχόληση;
Η αρθρογραφία για μένα δεν είναι απλώς μια έμπνευση της στιγμής, αλλά ένας τρόπος έκφρασης και δημόσιας κατάθεσης της άποψης μου για ένα θέμα κοινού ενδιαφέροντος. Μια μορφή συμμετοχής στο δημόσιο λόγο.

Τι είναι αυτό που αγαπάτε στο Αγρίνιο;
Το Αγρίνιο! Νομίζω ότι όλοι τρέφουμε ιδιαίτερα συναισθήματα για τον τόπο καταγωγής μας και τον τόπο που μεγαλώσαμε… τουλάχιστον με αυτό με ανέθρεψαν οι γονείς μου… να αγαπάω και να σέβομαι αυτόν τον τόπο και τους ανθρώπους του και να είναι η σταθερά μου στην περαιτέρω πορεία της ζωής μου.

Αν είχατε ένα μαγικό ραβδάκι τι θα αλλάζατε στη πόλη;
Ίσως σας απογοητεύσω αλλά… δεν είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύω στα μαγικά ραβδιά και στις μαγικές λύσεις. Η καθημερινότητα μας πλήγεται από σοβαρά προβλήματα που χρειάζονται πραγματικές – δραστικές λύσεις μέσα από ένα θεσμικό πλαίσιο και μια Δημοτική ομάδα που θα επενδύσει στην αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της πόλης.

Για εσάς ποιοι είναι οι πυλώνες της στρατηγικής που θα έπρεπε να ακολουθηθεί;
Για εμένα οι πυλώνες είναι τέσσερις:
Διεκδίκηση οικονομικών πόρων από επενδυτικά προγράμματα και ανταγωνιστικά ταμεία πέρα από το ΕΣΠΑ
Αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας
Τόνωση της επιχειρηματικότητας
Αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της πόλης.

Τι σας ώθησε να ασχοληθείτε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση;
Η αγάπη μου για τον τόπο μου, τη σταθερά της ζωή μου όπως προανέφερα… Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι η βάση για να αλλάξουμε την καθημερινότητά μας, τον μικρόκοσμό μας, με απτές, άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις. Με μόνη σταθερή, απαρέγκλιτη στόχευση και επιδίωξη να διαμορφώσουμε μια κοινωνία Ανθρωπιάς κι Αλληλεγγύης για Όλους.

Αγρίνιο 2020…
Αγρίνιο 2020… Δήμος Πρότυπο για τις ριζοσπαστικές του μεταρρυθμίσεις σε τομείς όπως η κοινωνική αλληλεγγύη, η προστασία και αξιοποίηση του περιβάλλοντος, η διεκδίκηση επενδύσεων και η άμεση και χρηστή διαχείριση κονδυλίων για τη δημιουργία τεχνικών υποδομών και όχι μόνο… και φυσικά με κυριότερο στόχο την ανάπτυξη σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ Δήμου και δημότη…

Γιατί να σας ψηφίσουμε;
Η γνώμη σας, η στήριξή σας και η ψήφος σας  είναι βαρύνουσα και απαραίτητη, ώστε αυτή η «μάχη» να μην δοθεί με την βούληση του ενός αλλά με την συστράτευση όλων!!! Για να κάνουμε την υπέρβαση… για να εφαρμόσουμε την αλλαγή στην πράξη! Να κάνουμε μια Νέα Αρχή και να αλλάξουμε όλοι ΜΑΖΙ τον τόπο μας, έναν τόπο που αξίζει να ζεις!!! Γιατί τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα και η Εκκίνηση στο διαφορετικό δεν χωρά λογικές του χθες!!!

*Ο Βασίλης Φωτάκης είναι φοροτεχνικός, παρέχει χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και ασχολείται με επενδυτικά σχέδια. Υποψήφιος Δημοτικός  Σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γιώργου Παπαναστασίου «Αγρίνιο Νέα αρχή, τόπος να ζεις».

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr