ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑθλητικα ΝεαΜΠΑΡΑΖ: Στη σέντρα για τη Γ΄Εθνική

ΜΠΑΡΑΖ: Στη σέντρα για τη Γ΄Εθνική

Η μεγάλη στιγμή έφτασε για τις τέσσερις ομάδες της Περιφέρειάς μας, τον Όμηρο Νεοχωρίου, την Αναγέννηση Άρτας, τον Αχέρωντα Καναλακίου και τον Αστέρα Ιτέας. Ρίχνονται στη μάχη των μπαράζ, σε ένα μίνι – πρωτάθλημα, όπου μία εξ αυτών θα πάρει το «εισιτήριο» της ανόδου. Η αρχή γίνεται το Σάββατο στο Νεοχώρι ανάμεσα σε Όμηρο και Ιτέα, ενώ την Κυριακή το Καναλάκι υποδέχεται την Άρτα.
Για πολλούς που ξέρουν τις ομάδες ο Όμηρος βρίσκεται λίγο παραπάνω από τις υπόλοιπες σε δυνατότητες, αλλά η Αναγέννηση διαθέτει το μεγάλο όνομα, με ότι μπορεί να της προσφέρει αυτό. Ωστόσο και το Καναλάκι έχει φιλοδοξίες και αρχής γενομένης από την αναμέτρηση με την Άρτα θα θελήσει να βάλει υποψηφιότητα ανόδου. Όσο για την Ιτέα, αποδέχονται πως υστερούν σε δυναμική, θεωρόντας παράλληλα ότι τα τρία συνεχόμενα εντός έδρας (2η,3η, 4η αγωνιστική) μπορούν πιθανόν να δώσουν άλλη ώθηση για το «θαύμα», ενώ σε κάθε περίπτωση ο Αστέρας μπορεί να είναι ρυθμιστής. Λίγο πριν το ξεκίνημα των μπαράζ οι τέσσερις προπονητές, σε δηλώσεις τους, εξέθεσαν την δική τους «διάγνωση» τόσο για τις ομάδες τους, όσο για τους αντιπάλους και ευρύτερα για την «μάχη» που ρίχνονται.

Δημήτρης Θεοδοσίου:
«Κάθε παιγνίδι τη δική του αντιμετώπιση»  

Ο προπονητής του Ομήρου είχε να αντιμετωπίσει μία μεγάλη αποχή της ομάδας του από την αγωνιστική δράση και είπε σχετικά: «Θέλω να πιστεύω ότι το διάστημα που είχαμε στη διάθεσή μας προετοιμαστήκαμε κατάλληλα για μια σειρά δύσκολων και επίπονων αγώνων. Μαε προβληματίζει τι ρυθμό θα έχουμε στο πρώτο ματς μετά την διακοπή, όμως βλέπω στις προπονήσεις πως είμαστε σε καλό επίπεδο».  Γενικότερα για τα μπαράζ αυτά ανέφερε: «Κάθε αντίπαλος θέλει τη δική του αντιμετώπιση, καθώς είναι εντελώς διαφορετικές ομάδες. Σε κάθε παιγνίδι θα χρειαστεί διαφορετική τακτική και θα δουλέψουμε ξεχωριστά ανάλογα με τον αντίπαλο. θέλω να πιστεύω στο τέλος θα πανηγυρίσουμε τηνν άνοδο». Ο  Δημήτρης Θεοδοσίου είχε και ένα μήνυμα για τον κόσμο του Ομήρου, λέγοντας: «Θέλω να καλέσω τους φιλάθλους μας να βοηθήσουν, όχι μόνο στα εντός αλλά και στα εκτός έδρας, στην προσπάθεια των ποδοσφαιρστών για το μεγάλο στόχο».

Δημήτρης Μπαλάφας:
«Δεν υπάρχουν φαβορί»
 
Η Αναγέννηση που πέρασε δια «πυρός και σιδήρου» για να αναδειχθεί πρωταθλήτρια Άρτας, προέρχεται από πλήρη αγωνιστική δράση και στην πόλη επικρατεί ενθουσιασμός για το ενδεχόμενο της ανόδου στη Γ΄Εθνική μετά από χρόνια. Ο τεχνικός της αναφέρθηκε αρχικά στο πρώτο ματς: «Το πρώτο παιγνίδι είναι κρίσιμο και όποιος κερδίσει κάνει  αποφασιστικό βήμα. Εμείς είμαστε σε καλή κατάσταση κι εδώ που φτάσαμε μπορούμε την άνοδο». Ωστόσο δεν αποδέχεται το ρόλο του φαβορί για την Αναγέννηση, ή άλλη ομάδα: «Δεν υπάρχει φαβορί σ’ αυτούς τους αγώνες, τα πάντα θα φανούν στο γήπεδο. Κάθε ομάδ ξεκινά με 25% πιθανότητες, έτσι κι εμείς και θα προσπαθήσουμε να τις αυξήσουμε στο 35% για να κερδίσουμε την άνοδο». Για τους αντιπάλους είπε: «Έχω εικόνα για το Καναλάκι και τον Όμηρο από ανθρώπους που είδαν τις ομάδες και τους εμπιστεύομαι. Όχι και για την Ιτέα, όμως την αντιμετωπίζουμε μετά από 15 μέρες και μέχρι τότε θα έχουμε στοιχεία και για αυτή». Όσο για τον κόσμο της Αναγέννησης δήλωσε: «Ο κόσμος φέτος δυστυχώς δεν ήταν κοντά στην ομάδα, επειδή δεν μπορεί να την βλέπει στο τοπικό. Λογικό, αλλά όπως βλέπω τώρα για τα μπαράζ αφήνει στην άκρη αυτή τη πικρία  και φαίνεται θα είναι δίπλα μας».

Νίκος Βέκιος:
 «Έχουμε δείξει χαρακτήρα»

Ο κόουτς του Αχέρωντα, που θεωρείται ομάδα συνόλου, ποντάρει στο γεγονός ότι η ομάδα του έδειξε χαρακτήρα στα ντέρμπι του πρωταθλήματος  και ανέλυσε: «Είχαμε δύσκολο πρωτάθλημα και σε κανένα ντέρμπι δεν χάσαμε, ούτε ισοπαλία δεν φέραμε. Οι παίκτες έδειξαν χαρακτήρα σε τέτοια ματς. Περάσμα μία φιλοσοφία να το διασκεδάζουμε, να παίζουμε χωρίς άγχος και μας βγήκε». Για τις φιλοδοξίες του Καναλακίου ήταν απόλυτος πως θέλει την άνοδο: «Αν δεν πιστεύαμε ότι μπορούμε άνοδο, δεν θα μπαίναμε στη διαδικασία των μπαράζ. Όλες οι ομάδες είναι πρωταθλήτριες στις Ενώσεις τους μέσα από «μαραθώνιο» και η δική μας ΕΠΣ είναι δυνατή σε ομάδες». Ο Νίκος Βέκιος στάθηκε στην μακροχρόνια προσπαθεια των παικτών όλων των ομάδων και εστίασε στο αρνητικό αυτής της παραμέτρου: «Είναι πρόβλημα για όλες τις ομάδες και για μας ότι ξεκινήσαμε στις 4 Ιουλίου και θα τελειώσουμε σε ένα χρόνο παρά ένα μήνα. Οι ποδοσφαιριστές είναι ερασιτέχνες με απγγαλμετικές υποχρεώσεις. Είχαμε και ένα μακρύ διαλλειμμα αναμέσα σε πρωτάθλημα και μπαράζ. Δεν μπορείς να ορίσεις την περίοδο φορμαρίσματος,  δηλαδή, και δεν είναι σίγουρο αν όλες οι ομάδες θα βρεθούν στην καλή τους κατάσταση». Ανέφερε πως υπάρχουν απουσίες για το Καναλάκι και επίσης έκανε λόγο για την έδρα της ομάδας του: «Εμείς έχουμε πολύ φιλοξένη έδρα, κάτι που φάνηκε στην πράξη και στο πρωτάθλημα. Κόσμο περιμένουμε πολύ σ’ αυτούς τους αγώνες, όμως οι αντίπαλοι δεν θα αισθάνονται εχθρότητα».

Γιάννης Λύτρας:
«Να ξεφύγουν από τη μιζέρια της Φωκίδας»

Προπονητής της Ιτέας είναι ένας μέχρι πρότινος ποδοσφαιριστής και θεωρεί ότι τα μπαράζ αυτά αποτελούν ευκαιρία διάκρισης για τους νεαρούς παίκτες του. Αρχικά τοποθετήθηκε στις επιδιώξεις του Αστέρα και τις πιθανότητές του: «Στόχος μας είναι να καταφέρουμε κάτι καλύτερο από πέρσι. Υπάρχει διαφορά δυναμικότητας σε σχέση με τους υπόλοιπους. Εμείς μπορούμε να βασιζόμαστε στην έδρα μας και στα τρία συνεχόμενα εντός. Με όποιον και να παίζουμε, όπου και να παίζουμε θα θέλουμε τη νίκη». Η Ιτέα δεν έχει «βάθος» στο ρόστερ και θα λείπουν οι δύο αρχηγοί, Κουβέλης – Βελλής, με αμφίβολο τον Μαυροφρύδη, απουσίες που στο πρώτο ματς αποδυναμώνουν την άμυνα. Η άποψη του Γιάννη Λύτρα για τις άλλες ομάδες, είναι: «Ξεχωρίζει η Αναγέννηση λόγω ονόματος και έχει προβάδισμα. Πιστεύω η άνοδος θα παιχθεί μεταξύ Ομήρου και Αναγέννησης, αυτά είναι τα φαβορί». Για την ομάδα του ανέφερε: «Εμείς φέτος κατεβάσαμε το μέσο όρο ηλικίας, υπάρχουν  πολλά νέα παιδιά που θέλουν να δείξουν κάτι καλύτερο και να ξεφύγουν από τη μιζέρια της Φωκίδας. Προσόν μας η ομοιογένεια, γιατί φέτος είναι αλλιώς δομημένη η ομάδα».

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr