ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑθλητικα ΝεαΒ΄ ΕΠΣΝΑ : Τη… γλίτωσαν Ελπίδες και Πάλαιρος

Β΄ ΕΠΣΝΑ : Τη… γλίτωσαν Ελπίδες και Πάλαιρος

Στη μάχη των ομάδων που ήθελαν να αποφύγουν τα play out εστιάζονταν το ενδιαφέρον της τελευταίας αγωνιστικής στη Β΄Κατηγορία της Αιτωλοακαρνανίας.

Από τα Σωματεία που αντιμετώπιζαν  σοβαρά αυτό το ενδεχόμενο τις προηγούμενες αγωνιστικές, τα κατάφεραν οι Ελπίδες Αγρινίου στον 2ο όμιλο καθώς και ο Α.Ο. Παλαίρου (φωτο) στον 3ο όμιλο. Έτσι παραμένουν στη Β΄ΕΠΣΝΑ χωρίς μπαράζ στα οποία οδηγούνται Ματαράγκα, Μάστρου Ελαιόφυτο, Σκουτερά, Λεπενού, Θύρειο. Για να προκύψουν αυτές οι έξι ομάδες χρειάστηκε: 1) Στον πρώτο όμιλο να κερδίσει η Μάστρου ώστε να μην  αυξηθεί η διαφορά από τη Ματαράγκα και να μην υποβιβαστεί απευθείας. 2) Στον δεύτερο όμιλο να κερδίσουν οι Ελπίδες τον πρωταθλητή Ολυμπιακό Παναιτωλίου και έτσι η νίκη της Σκουτεράς επί του ΠΑΟ δεν είχε αντίκρισμα, ενώ το Ελαιόφυτο γνώρισε την ήττα από την Παραβόλα. 3) Στον τρίτο όμιλο να κάνει η Πάλαιρος τη νίκη επί της Κανδήλας, αλλά  δεν χρειαζόνταν αφού η Λεπενού έχανε εντός έδρας από τον Αμφίλοχο και το Θύρειο ούτε καν πήγε στη Παλαιομάνινα.

Η διαδικασία παραμονής

Όσον αφορά τα play out  σύμφωνα με την  προκύρηξη ισχύουν τα εξής: Από κάθε όμιλο θα υποβιβαστεί μία ακόμα ομάδα, εφόσον  συμβεί να παίζουν στη Γ΄Εθνική δύο ομάδες της ΕΠΣΝΑ. Σε περίπτωση που στη Γ΄Εθνική παίζει τη νέα σεζόν μόνο μία ομάδα υποβιβάζονται 4 από τα 6 Σωματεία των play out  και εάν δεν υπάρχει εκπρόσωπος του Νομού στη Γ΄Εθνική θα υποβιβαστούν 5 από τα 6 Σωματεία.  Αρχικά σε κάθε όμιλο η ομάδα που κατέλαβε την 12η θέση την κανονική περίοδο θα αγωνιστεί με το Σωματείο που κατέλαβε την 13η θέση την κανονική περίοδο. Οι αγώνες θα είναι διπλοί και παραμένει (ή προκρίνεται στην επόμενη φάση)  το Σωματείο που θα συγκεντρώσει στους δύο αυτούς αγώνες τέσσερις  βαθμούς και άνω. Ο πρώτος αγώνας διεξάγεται στο γήπεδο της ομάδας  που κατέλαβε την καλύτερη θέση στην κανονική περίοδο και ο δεύτερος στο γήπεδο του αντιπάλου. Στην περίπτωση  που μετά την διεξαγωγή και των δύο αυτών αγώνων, κανένα Σωματείο δεν συγκεντρώσει τέσσερις  βαθμούς  θα διεξαχθεί και τρίτος αγώνας στο γήπεδο του Σωματείου που κατέλαβε την καλύτερη θέση στην κανονική περίοδο και ο νικητής παραμένει (ή προκρίνεται στην επόμενη φάση).  Σε περίπτωση ισοπαλίας στον τρίτο αγώνα, νικητής αναδεικνύεται το Σωματείο που κατέλαβε την καλύτερη θέση στην κανονική περίοδο, δηλαδή το 12ο .Επομένως αν υποβιβαστούν μόνο τρεις ομάδες τελικά, θα υποβιβαστεί  μία από κάθε όμιλο. Αν όμως χρειαστεί να υποβιβαστούν περισσότερες, οι  ομάδες που θα έμεναν Κατηγορία θα αγωνιστούν στην επόμενη φάση μετά από αγώνες κατάταξης που θα γίνουν σε ουδέτερα γήπεδα.

Αναβλήθηκε η φιέστα

Τελικά η Φλόγα Παλαιομάνινας δεν μπόρεσε να κάνει τη φιέστα που προγραμμάτιζε, αφού το Θύρειο δεν «κατέβηκε»  στο μεταξύ τους ματς. Έτσι οι πρωταθλητές του τρίτου ομίλου προγραμμάτισαν παιγνίδι με τον ιστορικό Τρίκαρδο Κατοχής από τον πρώτο όμιλο για το απόγευμα της Μ. Τετάρτης. Στο μεταξύ στην Φλόγα υπάρχει η απόφαση να παραμείνουν στην τεχνική ηγεσία ο Ανδρέας Κονδύλης και ο Θωμάς Καρτσακλής. Επίσης όλοι στην ομάδα παρακολουθούν τις εξελίξεις για το θέμα του γηπέδου και συγκεκριμένα της αναμενόμενης απόφασης για κατασκευή χλοοτάπητα.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr