ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαB. Παπαευαγγέλου: Στην Αιτωλοακαρνανία και την υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα παρατηρείται αύξηση επιδημιολογικού φορτίου

B. Παπαευαγγέλου: Στην Αιτωλοακαρνανία και την υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα παρατηρείται αύξηση επιδημιολογικού φορτίου

B. Παπαευαγγέλου: Στην Αιτωλοακαρνανία και την υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα παρατηρείται αύξηση επιδημιολογικού φορτίου

Αναφερόμενη στο θέμα των παρελάσεων η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου τόνισε ότι θα πρέπει όλοι όσοι τις παρακολουθήσουν να φοράνε μάσκα καθώς όπως είπε πρόκειται για δραστηριότητα υπό συνθήκες συγχρωτισμού.

Ακόμα επισήμανε τη σημασία του εμβολιασμού κατά της γρίπης και της τρίτης δόσης.

Η κ. Παπαευαγγέλου ανέφερε ότι το επιδημιολογικό φορτίο της χώρας μας έχει αυξηθεί σημαντικά, κατά 28% τις τελευταίες δυο εβδομάδες ενώ συνεχίζει να παρατηρείται σημαντική διαφοροποίηση ανά περιφερειακή ενότητα.

Ακόμα τόνισε ότι: «Ο μέσος κυλιόμενος αριθμός των νέων κρουσμάτων του τελευταίου 7ημέρου ανέρχεται στα  2.782 νέα κρούσματα κάθε μέρα.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του ΕΟΔΥ και το ποσοστό της θετικότητας έχει αυξηθεί σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα κι ανέρχεται στο 1,35% των εργαστηριακών ελέγχων παρά το γεγονός ότι ο συνολικός αριθμός των τεστ που έγιναν τις τελευταίες 2 εβδομάδες έχει παραμείνει σταθερός.

Η επιδημία φαίνεται να διαγράφει διαφορετική πορεία στη βόρεια Ελλάδα όπου η εμβολιαστική κάλυψη παραμένει σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα.

Διατηρείται αυξημένος ο αριθμός νέων κρουσμάτων αλλά και η υψηλή θετικότητα κυρίως στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αυξήθηκε ακόμα παραπάνω την τελευταία εβδομάδα στα Γρεβενά, την Ημαθία και τη Μαγνησία ενώ σημαντική αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου παρατηρήθηκε επιπλέον, για 1η φορά αυτή την εβδομάδα, σε Περιφερειακές Ενότητες της Πελοποννήσου και της δυτικής Ελλάδας όπως η Αρκαδία, η Λακωνία, η Μεσσηνία, η Αχαΐα και η Αιτωλοακαρνανία».

ertnews.gr

Κορονοϊός: 62 νέα κρούσματα στην Αιτωλοακαρνανία – 3.407 σε όλη την χώρα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr