ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑγροτικα ΝεαΑύξηση στο εισόδημα των παραγωγών από τη πάταξη των «ελληνοποιήσεων»

Αύξηση στο εισόδημα των παραγωγών από τη πάταξη των «ελληνοποιήσεων»

Αύξηση στο εισόδημα των παραγωγών από τη πάταξη των «ελληνοποιήσεων»
  • Νέα εποχή στον αγροδιατροφικό τομέα με σφραγίδα Λιβανού
  • Αύξηση στο εισόδημα των παραγωγών από τη πάταξη των «ελληνοποιήσεων»
  • Το «Άρτεμις Plus» ήδη ανέβασε την τιμή του γάλακτος

Είναι γνωστό στους γνωρίζοντες ότι από την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων του, ο συντοπίτης μας υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός είχε βάλει ένα μεγάλο στοίχημα : Την αύξηση τιμών των προϊόντων προς όφελος των παραγωγών.

Χθες, στα πλαίσια της επίσκεψής τους στη ΔΕΘ, επισκέφτηκε τα γραφεία του ΕΛΟΓΑΚ (Ελληνικού Οργανισμού Γάλακτος και Κρέατος) του ΕΛΓΟ στη Θεσσαλονίκη και παρουσίασε το νέο ψηφιακό σύστημα ελέγχων «Άρτεμις Plus” που ήδη λειτουργεί πιλοτικά για το γάλα και τα κτηνοτροφικά προϊόντα, το οποίο όπως είπε, θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα μέχρι τα τέλη του έτους.

O κ. Λιβανός δεσμεύθηκε ότι θα προχωρήσουν όλες οι νομοθετικές ρυθμίσεις που θα διευκολύνουν την εφαρμογή του νέου ψηφιακού συστήματος ελέγχων «Άρτεμις Plus».

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για μια πλατφόρμα στην οποία συγκεντρώνονται όλα τα δεδομένα, συνδέεται με τα μητρώα του ΕΛΓΟ και του ΟΠΕΚΕΠΕ, με αποτέλεσμα, μετά τους ελέγχους που γίνονται, να εντοπίζονται παρατυπίες και παρανομίες και να επιτυγχάνεται η μέγιστη δυνατή προστασία των καταναλωτών και των παραγωγών από «ελληνοποιήσεις». Πλέον το ΥΠΑΑΤ και ο ΕΛΓΟ, με το σύστημα Άρτεμις Plus, θα γνωρίζουν πού πήγε κάθε σταγόνα γάλακτος.

Όπως ανακοίνωσε ο Σπήλιος Λιβανός, το πρόγραμμα θα επεκταθεί και σε άλλα ελληνικά προϊόντα πλην του γάλακτος, των γαλακτοκομικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, όπως η βρώσιμη ελιά, το λάδι, το μέλι κα.

Ενδεικτικά αξίζει να αναφερθεί ότι στην Αιτωλοακαρνανία εκτός από τις ελληνοποίησεις στο γάλα, μεγάλες απώλειες έχουν οι παραγωγοί από τις ελληνοποιήσεις και στις ελιές, της ποικιλίας Καλαμών ιδιαίτερα, αλλά και στο λάδι. Χιλιάδες τόνοι ελιάς και λαδιού όπως έχουν καταγγείλει έρχονται από χώρες της βόρειας Αφρικής, Αίγυπτο και Τυνησία ιδίως, πλασάρονται στην αγορά ως ελληνικά προϊόντα.

Μήνυμα Μητσοτάκη για ελληνοποιήσεις: Θα σας βρούμε και θα σας τιμωρήσουμε

Ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το σύστημα «Άρτεμις Plus» και μάλιστα έστειλε ένα αυστηρό μήνυμα σε όσους επιχειρούν να κάνουν ελληνοποιήσεις προϊόντων.

«Έχω μιλήσει πολλές φορές για το πώς η τεχνολογία μπορεί να μας βοηθήσει να αυξήσουμε την παραγωγικότητα μας, να μειώσουμε το κόστος, να εντοπίσουμε παραβατικές συμπεριφορές.

Είχαμε δεσμευθεί πριν μας εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός ότι θα πατάξουμε τις παράνομες ελληνοποιήσεις,. Το κάνουμε πράξη.

Οι κτηνοτρόφοι μας βλέπουν το αποτέλεσμα ήδη στην αύξηση της τιμής του γάλατος. Σε όσους πιστεύουν ακόμα ότι μπορούν να επιμείνουν σε τέτοιες παραβατικές συμπεριφορές, τους λέω να μην μπουν καν στον κόπο, να το ξεχάσουν, θα σας βρούμε και θα σας τιμωρήσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Κορονοϊός: 132 κρούσματα μετάλλαξης Δέλτα στην Αιτωλοακαρνανία

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr