ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑύξηση 10% στα ενοίκια – Παραμένει το θέμα με τα μεγάλα διαμερίσματα στο Αγρίνιο

Αύξηση 10% στα ενοίκια – Παραμένει το θέμα με τα μεγάλα διαμερίσματα στο Αγρίνιο

Αύξηση 10% στα ενοίκια – Παραμένει το θέμα με τα μεγάλα διαμερίσματα στο Αγρίνιο

Παραμένει το θέμα με τα μεγάλα διαμερίσματα στο Αγρίνιο όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, σύμφωνα με την οποία καταγράφεται αύξηση 10% στα ενοίκια, αν και στα ίδια επίπεδα με πέρυσι παραμένουν οι τιμές σε γκαρσονιέρες και μικρότερα σπίτια.

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Μεγάλο ήταν το «κύμα» των σπουδαστών σε ιδιωτικές σχολές που ήρθε το προηγούμενο διάστημα στο Αγρίνιο και χρειάστηκε να ενοικιάσει σπίτι, όπως επίσης πολλοί ήταν και οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, αν και η έλευση των εκπαιδευτικών δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, διότι τα κενά στα σχολεία της περιοχής είναι πάρα πολλά και δεν έχει ξεκινήσει ακόμη ο δεύτερος «κύκλος» τοποθέτησης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της φετινής χρονιάς σε συνάρτηση με την ενοικίαση σπιτιών και τις τιμές ήταν και είναι η διατήρηση στα ίδια επίπεδα της τιμής των μικρών σπιτιών και η αύξηση κατά 10% της τιμής στα μεγαλύτερα σπίτια!

Σπουδαστές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί που έχουν ανάγκη να βρουν ένα μεγαλύτερο σπίτι θα δυσκολευτούν πολύ και όταν το εντοπίσουν θα κληθούν να το πληρώσουν ακριβότερα απ ό,τι θα το πλήρωναν αν έρχονταν στο Αγρίνιο πέρυσι ή άλλη χρονιά στο παρελθόν!

Ο Αγρινιώτης μεσίτης Στράτος Καλύβας μιλώντας στη «Σ» και αναλύοντας το θέμα της αναζήτησης οικείας που γίνεται κάθε χρόνια επί χρόνια αυτό το διάστημα ή λίγο πριν τονίζει:

Ο Στράτος Καλύβας

«Όσοι εκπαιδευτικοί ήρθαν ως τώρα στην περιοχή του Αγρινίου συνάντησαν δυσκολίες στην εύρεση κατοικίας. Το ίδιο αντιμετώπισαν και όσοι φοιτητές ήρθαν στο Αγρίνιο, που είναι ελάχιστοι, αλλά και όσοι σπουδαστές ιδιωτικών σχολών ήρθαν που πάντα αυτοί είναι πολύ περισσότεροι από κάθε άλλη «κατηγορία» που αναζητά σπίτι στο Αγρίνιο αυτή την εποχή και το προηγούμενο διάστημα.

Αν μάλιστα κάποιος αναζητεί σπίτι με δύο ή τρία υπνοδωμάτια 100 τ.μ. δηλαδή, θα δυσκολευτεί περισσότερο και αν το εντοπίσει θα είναι «τσιμπημένη» η τιμή του σε σχέση με άλλες χρονιές. Συγκεκριμένα θα αναγκαστεί να πληρώσει 450 με 500 ευρώ γι’ αυτό το σπίτι.

Οι τιμές στις γκαρσονιέρες και φέτος ξεκινούν από 250 ευρώ και πάνω, ενώ στα υπόλοιπα σπίτια που να είναι αξιοπρεπείς για διαβίωση η τιμή ξεκινάει από τα 400 ευρώ και φτάνει ακόμη και 500 ευρώ.

Οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν έρθει ακόμη όλοι. Τα κενά είναι ακόμη πολλά, αλλά θεωρώ πως θα βρουν για ενοικίαση σπίτι, αν δεν έχουν ανάγκη για να νοικιάσουν ένα σπίτι για την οικογένειά τους, ένα μεγάλο δηλαδή σπίτι, διότι στα μεγάλα υπάρχει δυσκολία εύρεσης.

Φέτος η τιμή των μικρών σπιτιών δεν άλλαξε καθόλου σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ενώ στα μεγαλύτερα και στα μεγάλα σπίτια καταγράφηκε αύξηση της τάξεων του 10%. Ειδικότερα  από 400 ευρώ πήγαν στα 450 ευρώ και από τα 420 ευρώ πήγαν στα 470 ευρώ.

Η περίοδος εύρεσης οικείας για καθηγητές και δασκάλους δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, καθώς υπάρχουν πολλά κενά στα σχολεία μας. Φέτος όμως η κινητικότητα δεν ήταν τόσο μεγάλη όσο ήταν πέρυσι.

Φέτος όμως σε σύγκριση με άλλα χρόνια θα υπάρξει μια μικρή ανάσα στην εύρεση σπιτιών, διότι είναι υπό ανέγερση 6 οικοδομές, οι οποίες θα «απελευθερώσουν» 100 διαμερίσματα μέσα στο Αγρίνιο. Υπάρχει κινητικότητα φέτος στην ανέγερση νέων πολυκατοικιών, κάτι που δεν συνέβαινε καθόλου τα προηγούμενα χρόνια και αυτό θα φανεί στο μέλλον, καθώς οι οικοδομές αυτές που είναι υπό ανέγερση αναμένεται να ολοκληρωθούν το Πάσχα περίπου».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Παναιτωλικός – ΟΦΗ 1-1: Μοιρασιά στο Αγρίνιο (εικόνες)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ