ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΗ αυτοδιοικητική «κράτει» στην κεντροαριστερά ευνοεί τους νυν

Η αυτοδιοικητική «κράτει» στην κεντροαριστερά ευνοεί τους νυν

Η αυτοδιοικητική «κράτει» στην κεντροαριστερά ευνοεί τους νυν

Η αυτοδιοικητική «κράτει» στην κεντροαριστερά ευνοεί τους νυν

Οι κεντρικές οδηγίες των κομμάτων αυτή την εποχή είναι αποκλειστικά στραμμένες στις εθνικές εκλογές, που μετά την τραγωδία των Τεμπών όχι μόνο θα γίνουν σε διαφορετικό χρόνο από αυτό που αρχικά προγραμματίζονταν, αλλά και υπό ένα εντελώς διαφορετικό κλίμα. Η όποια συζήτηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου πάει πίσω…

Όμως σε τοπικό επίπεδο η συζήτηση έχει ανοίξει, αλλά είναι περιορισμένη στα «πηγαδάκια» των κομματικών οργάνων και όχι στις επίσημες συνεδριάσεις ή πολύ περισσότερο σε επίπεδο αποφάσεων.

Κοινή διαπίστωση είναι ότι η μετάθεση των εθνικών εκλογών περιπλέκει ακόμη περισσότερο τα πράγματα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και ιδίως στους Δήμους, όπου απαιτείται και κάποιος χρόνος για τη στελέχωση ενός αξιόμαχου ψηφοδελτίου.

Επομένως, οι λύσεις ή τα πρόσωπα σε πολλές περιπτώσεις θα πρέπει να προκύψουν από τα κάτω, ώστε στη συνέχεια να έρθει το κόμμα να στηρίξει κάποιες υποψηφιότητες. Όμως την ίδια ώρα και όσοι φλερτάρουν με την ιδέα να ηγηθούν ενός συνδυασμού είναι εξίσου μαγκωμένοι, αφού οι περισσότεροι θα προτιμούσαν να έχουν εξασφαλίσει ατύπως μια στήριξη και στην συνέχεια να βγουν οι ίδιοι μπροστά.

Αυτή η αλληλοτροφοδοτούμενη «κράτει» είναι έντονη κυρίως στο ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς.  Και κάπως έτσι η μετάθεση κάποιων ζυμώσεων και συμφωνιών σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, ευνοεί σε κάποιο βαθμό όσους βρίσκονται σήμερα στους θώκους.

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Θα απορεί και ο Μπλίνκεν που ακούει στις ΗΠΑ όσα δεν τολμούν να πουν κάποιοι στην Ελλάδα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ