ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑγροτικα ΝεαΑυτά είναι τα 10 προϊόντα της Αιτωλοακαρνανίας που ζητούν πιστοποίηση

Αυτά είναι τα 10 προϊόντα της Αιτωλοακαρνανίας που ζητούν πιστοποίηση

Αυτά είναι τα 10 προϊόντα της Αιτωλοακαρνανίας που ζητούν πιστοποίηση

Γραβιέρα Αμφιλοχίας, τυρί Τσαλαφούτι Αιτωλοακαρνανίας, Μαλαγουζιά Αιτωλοακαρνανίας, Παστή Λίγδα Μεσολογγίου, Αρνάκι Ξηρομέρου, Ελιά Ποικιλίας Καλαμών, Ιχθαλιεύματα Αιτωλοακαρνανίας, Χονδοελιά Αγρινίου, Ελαιόλαδο Αιτωλοακαρνανίας, Μέλι Ορεινών Κοινοτήτων Αιτωλοακαρνανίας.

Αυτά είναι τα προϊόντα της περιοχής μας που οδεύουν προς πιστοποίηση. Πρόκειται για την πρόταση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος για την καταχώρηση προϊόντων στο μητρώο Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης, Γεωγραφικών Ενδείξεων ή Εγγυημένων Παραδοσιακών Ιδιότυπων Προϊόντων και Ορεινών Περιοχών.

Η πρόταση εγκρίθηκε ομόφωνα απ’ την Οικονομική Επιτροπή κατά την πρόσφατη συνεδρίασή της και χρηματοδοτείται με 158.720,00 ευρώ (αφορά και τα ανάλογα προϊόντα σε Ηλεία και Αχαΐα), ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες που απαιτούνται και να υποβληθούν, εν τέλει οι σχετικοί φάκελοι και τα αιτήματα προς το ΥπΑΑΤ και την Ε.Ε. Φυσικά, ο δρόμος είναι μακρύς μέχρι να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Είναι, ωστόσο, η πρώτη φορά που συντεταγμένα και με ουσιαστική βούληση, γίνεται μια τέτοια προσπάθεια.

e-ea.gr

Επιστολή του Κ. Λύρου στον Σ. Λιβανό για την αναγνώριση της ελιάς Καλαμών ως εθνικό προϊόν Π.Ο.Π

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr