ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔιαφοραΑυστραλία: «Αποικιοκράτισσα» αποκάλεσε τη βασίλισσα Ελισάβετ μια γερουσιαστής κατά την ορκωμοσία της

Αυστραλία: «Αποικιοκράτισσα» αποκάλεσε τη βασίλισσα Ελισάβετ μια γερουσιαστής κατά την ορκωμοσία της

Αυστραλία: «Αποικιοκράτισσα» αποκάλεσε τη βασίλισσα Ελισάβετ μια γερουσιαστής κατά την ορκωμοσία της

Σάλος προκλήθηκε στο κοινοβούλιο της Αυστραλίας όταν μια αυτόχθων έλαβε οδηγίες να επαναλάβει τον όρκο της σήμερα αφού τον άλλαξε για να χαρακτηρίσει τη Βρετανίδα βασίλισσα Ελισάβετ «αποικιοκράτισσα».

Η γερουσιαστής των Πρασίνων Λίντια Θορπ είπε στην άνω βουλή με τη δεξιά γροθιά υψωμένη “δηλώνω αληθινή πίστη στην αποικιοκράτισσα Αυτής Μεγαλειότητα Βασίλισσα Ελισάβετ Β’”.

Η 96χρονη βασίλισσα είναι επίσης αρχηγός του κράτους της Αυστραλίας.

Η πρόεδρος της Γερουσίας Σου Λάινς είπε στη Θορπ, μια γυναίκα του αυτόχθονα λαού DjabWurrung Gunnai Gunditjmara, ότι θα έπρεπε να απαγγείλει τη διαβεβαίωση –ένα είδος κοινοβουλευτικού όρκου που παραλείπει την αναφορά στον Θεό– όπως είναι γραμμένη.

Έπειτα από μια παύση, η Θορπ, γερουσιαστής από τον Σεπτέμβριο του 2020 που επανεξελέγη στις ομοσπονδιακές εκλογές του Μαΐου, απήγγειλε τη διαβεβαίωση σωστά.

Εκπρόσωπος των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλια.

Οι ηγέτες των αβοριγίνων, των αυτοχθόνων της Αυστραλίας, δουλεύουν σκληρά επί γενεές για να εξασφαλίσουν την αναγνώριση των αδικιών που υπέστησαν οι λαοί τους από την έναρξη της ευρωπαϊκής αποικιοκρατίας το 1700.

Ο πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανέζε επιδιώκει να επιφέρει αλλαγές στο Σύνταγμα προκειμένου να αναγνωριστούν οι μειονότητες των αυτοχθόνων και οι κυβερνήσεις να είναι υποχρεωμένες να διαβουλεύονται με τους αβορίγινες για αποφάσεις που επηρεάζουν τις ζωές τους.

Προχθές, Σάββατο, αποκάλυψε τη διατύπωση ενός προσχεδίου ερωτήματος για ένα δημοψήφισμα στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου.

Πάτρα: Θρίλερ με το φρικτό θάνατο του 22χρονου – “Να διερευνηθεί το ενδεχόμενο φόνου” λένε συγγενείς του

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ