ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΝαυπακτοςΑύριο Τρίτη στη Ναύπακτο το κλιμάκιο για την εξέταση των πλατανιών

Αύριο Τρίτη στη Ναύπακτο το κλιμάκιο για την εξέταση των πλατανιών

Αύριο Τρίτη στη Ναύπακτο το κλιμάκιο για την εξέταση των πλατανιών

Το Δασαρχείο της Ναυπάκτου ενημέρωσε ως γνωστόν προ λίγων ημερών το δήμο Ναυπακτίας για τα αποτελέσματα ελέγχου που διενεργήθηκε, δείχνοντας μονοχρωματικό έλκος πλατάνου για ένα από αυτά της Ψανής.

Όπως σας αναφέραμε και στο τεύχος της “ε” της προηγούμενης Παρασκευής, αναμένεται στην πόλη της Ναυπάκτου ειδικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον Δρ. Παναγιώτη Τσόπελα, δασολόγο φυτοπαθολόγος του Ινστιτούτου Μεσογειακών και Δασικών Οικοσυστημάτων, ο οποίος έχει έρθει ξανά για την ίδια υπόθεση στο παρελθόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «ε» ο κ. Τσόπελας θα επισκεφτεί τη Ναύπακτο αύριο Τρίτη, τόσο για να εξετάσει το φαινόμενο από κοντά, όσο κυρίως και για να υποδείξει τρόπους αντιμετώπισής του.

Θυμίζοντας τα όσα μας μετέφερε ο Δασάρχης Γ. Ράπτης, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για το πόσο σοβαρό είναι το θέμα, αξίζει για μία ακόμα φορά να εστιάσουμε στο πως ως ζήτημα δεν εμπλέκεται μόνο ο δήμος, αλλά όλοι μας.

Γιατί, από τη μία, ο δήμος οφείλει να κάνει σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς όλες εκείνες τις ενέργειες για να καταστείλει την εξάπλωση του φαινομένου, από την άλλη όμως πρέπει και οι πολίτες, επαγγελματίες και μη, να συνειδητοποιήσουν ότι το θέμα αφορά τους πάντες.

Η ρητή απαγόρευση κάθε επαφής με τα πλατάνια, ακόμα και για τη στήριξη ενός καλωδίου όπως μας μεταφέρθηκε, είναι ενδεικτική του πόσο ευαίσθητο είναι το ζήτημα, αφού το κάθε τι πλέον μπορεί να επεκτείνει το πρόβλημα.

emprosnews.gr

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ