Αύριο στον Αστακό η εκδήλωση για τις περιφέρειες της Ευρώπης και την ΕΕ - Μια συμβιωτική Σχέση

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 17:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου στον Αστακό

Ξηρόμερο: Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας η στρατηγική ΟΧΕ/ΒΑΑ

Υπό την αιγίδα του Δήμου Ξηρομέρου και του Europe Direct – Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Αριάν Κοντέλη» του ΕΛΙΑΜΕΠ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Οι περιφέρειες της Ευρώπης και η ΕΕ: Μια συμβιωτική Σχέση», την Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων στο Δημαρχείου Αστακού, Αιτωλοακαρνανίας.

Στη εκδήλωση θα συζητηθεί η δυναμική και αμοιβαία επωφελής σχέση μεταξύ των περιφερειών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι ομιλητές θα συζητήσουν για τον τρόπο με τον οποίο οι περιφέρειες και οι τοπικές κοινότητες συνυπάρχουν κάτω από το κοινό ευρωπαϊκό πλαίσιο και το πως επηρεάζουν οι πολιτικές της ΕΕ τις περιφερειακές και τοπικές προτεραιότητες.

Βασικός στόχος είναι η ανάδειξη της συμβιωτικής σχέσης των πολλαπλών επιπέδων παραγωγής πολιτικής (τοπικό, περιφερειακό, εθνικό, ευρωπαϊκό) επισημαίνοντας εν κατακλείδι τη σημασία συμμετοχής των πολιτών σε όλες τις πολιτικές διεργασίες και εν προκειμένω τις επερχόμενες εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας, Αθανάσιος Μαυρομμάτης, ο Δήμαρχος Ξηρομέρου, Γιάννης Τριανταφυλλάκης και ο Καθηγητής, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών/ Κύριος Ερευνητής, Επικεφαλής Προγράμματος Ευρωπαϊκοί Θεσμοί και Πολιτικές, ΕΛΙΑΜΕΠ, Σπύρος Μπλαβούκος. Την συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος, Ελίνα Μακρή.

Η προσέλευση του κοινού θα πραγματοποιηθεί στις 17:30.

 

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στη Ναύπακτο η εκδήλωση για την ευρωπαϊκή πολιτική συνοχής και ελληνική περιφέρεια

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα (16/05/24) μεταξύ 18:30 και 20:30 στην αίθουσα “Ναυπακτία” στο ιστορικό λιμάνι της Ναυπάκτου