ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠαιδειαΑυλαία για τις πανελλαδικές για τα ΓΕΛ με Ιστορία, Φυσική και Οικονομία – Υποψήφιοι από το Αγρίνιο μιλούν στο sinidisi.gr

Αυλαία για τις πανελλαδικές για τα ΓΕΛ με Ιστορία, Φυσική και Οικονομία – Υποψήφιοι από το Αγρίνιο μιλούν στο sinidisi.gr

Αυλαία για τις πανελλαδικές για τα ΓΕΛ με Ιστορία, Φυσική και Οικονομία – Υποψήφιοι από το Αγρίνιο μιλούν στο sinidisi.gr

Τελευταία μέρα πανελλαδικών η Παρασκευή για τους 1.530 μαθητών των ΓΕΛ της Αιτωλοακαρνανίας, οι οποίοι εξετάστηκαν σε Ιστορία, Φυσική και Οικονομία. Συνεχίζουν τις εξετάσεις οι 490 Αιτωλοακαρνάνες μαθητές των ΕΠΑΛ   

Σήμερα Παρασκευή 10 Ιουνίου οι υποψήφιοι των ΓΕΛ ολοκλήρωσαν τα εξεταζόμενα μαθήματα για τις Πανελλαδικές εξετάσεις διαγωνιζόμενοι στην ιστορία (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών) και την οικονομία (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Οι βαθμολογίες αναμένεται να ανακοινωθούν όταν ολοκληρωθούν και τα ειδικά μαθήματα, ενώ οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ εκτιμάται πως θα ανακοινωθούν περίπου το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Φέτος για πρώτη φορά οι συντελεστές βαρύτητας των εξεταζόμενων μαθημάτων ορίστηκαν από τα ίδια τα ΑΕΙ, κάτι που δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε διαφορές στον υπολογισμό των μορίων.

Οι Πανελλαδικές όμως επί της ουσίας ολοκληρώνονται στις 17 Ιουνίου, τότε που δίνουν το τελευταίο τους μάθημα οι μαθητές των ΕΠΑΛ, οι οποίοι εξετάζονται σε υγιεινή, προγραμματισμό υπολογιστών, αρχές οργάνωσης και διοίκησης (ΑΟΔ) και στοιχεία μηχανικής. Αμέσως την επόμενη ημέρα ξεκινούν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων.

Ως είθισται μετά την λήξη των πανελλαδικών εξετάσεων πλησιάζει η ώρα της σύνταξης του μηχανογραφικού δελτίου και της ανάρτησης – ανακοίνωσης των βαθμών . Μέσα από την διαδικασία αυτή οι υποψήφιοι θα κλιθούν να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό βάση των στόχων τους και σε συνάρτηση φυσικά με την απόδοσή τους.

«Χωρίς παγίδες» ήταν τα θέματα της ιστορίας, όπως εκτιμάται σε πανελλαδικό επίπεδο, «αρκετά βατά» χαρακτηρίστηκαν τα θέματα της Φυσικής και αναμενόμενα τα θέματα  για το μάθημα της Οικονομίας. Υπήρξαν κάποιες δυσκολίες, (λ.χ. στη θεωρία στο μάθημα της οικονομίας) αλλά σε γενικές γραμμές τα θέματα ήταν όπως προαναφέραμε.

Στην Αιτωλοακαρνανία έδωσαν τη «μάχη» τους για μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση 2.020 μαθητές, σχεδόν δηλαδή όσοι βρέθηκαν στην ίδια θέση και πέρσι (2.107). Συγκεκριμένα από τα ΓΕΛ οι υποψήφιοι ήταν 1.530 και από τα ΕΠΑΛ οι υποψήφιοι ήταν 490.

Μαθητές από το 3ο ΓΕΛ Αγρινίου μίλησαν στη «Σ» δίνοντας την δική τους οπτική για τις πανελλαδικές και τα τρία τελευταία μαθήματα, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα τον στόχο τους.

Αυλαία για τις πανελλαδικές για τα ΓΕΛ με Ιστορία, Φυσική και Οικονομία - Υποψήφιοι από το Αγρίνιο μιλούν στο sinidisi.gr
Η Κωνσταντίνα Ραγιά

Συγκεκριμένα η Κωνσταντίνα Ραγιά που εξετάστηκε στο μάθημα της Φυσικής ανέφερε: «τα θέματα ήταν μέτρια, ούτε εύκολα, ούτε δύσκολα. Δεν είχε κάτι συνδυαστικό, ούτε πολλές παγίδες, είχε όμως πολλά ερωτήματα. Τα ερωτήματα της θεωρίας ήταν επίσης ξεκάθαρα. Οι πανελλαδικές γενικότερα δεν μου άρεσαν, ήταν απαίσια και ψυχοφθόρα διαδικασία. Στόχος μου είναι σχολές βιοιατρικών».

Αυλαία για τις πανελλαδικές για τα ΓΕΛ με Ιστορία, Φυσική και Οικονομία - Υποψήφιοι από το Αγρίνιο μιλούν στο sinidisi.gr
Ο Αλέξανδρος Αρωνιάδας

Ο Αλέξανδρος Αρωνιάδας που εξετάστηκε στο μάθημα της οικονομίας τόνισε: «πραγματικά πολλές φορές αισθανόσουν ότι δεν θέλουνε να γράψουμε. Το θέμα γ αν και ήταν εύκολο, στο τελευταίο ερώτημα ήταν δύσκολο. Το είχαν συνδυάσει με το 9 κεφάλαιο. Το θέμα δ αν κάποιος έχανε το δ1 λογικά έχανε όλο το θέμα. Φέτος οι πανελλήνιες ήταν δύσκολες θεωρώ, έχουμε φύγει από την εποχή του κορωναιού και προσπαθούν να γυρίσουμε σε φυσιολογικά επίπεδα, αλλά ήταν δύσκολες. Στόχος μου είναι το οικονομικό πανεπιστήμιο Αθηνών».

Αυλαία για τις πανελλαδικές για τα ΓΕΛ με Ιστορία, Φυσική και Οικονομία - Υποψήφιοι από το Αγρίνιο μιλούν στο sinidisi.gr
Ο Δημήτρης Ματσούκας

Ο Δημήτρης Ματσούκας που εξετάστηκε στο μάθημα της οικονομίας είπε: «ήταν εύκολα τα θέματα θεωρώ. Το θέμα δ θεωρώ πως είχε λίγο δύσκολη διατύπωση αλλά αν το καταλάβαινες έβγαινε εύκολα. Οι πανελλαδικές ήταν μια κανονική περίοδος, ήταν σα να έδινες ενδοσχολικές εξετάσεις. Στόχος μου είναι να περαιώσω σε ένα πανεπιστήμιο που το αντικείμενό του θα είναι οι υπολογιστές. Με τους υπολογιστές θέλω να ασχοληθώ».

Πρόγραμμα για ειδικά μαθήματα και μουσικά μαθήματα για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ:

ΣΑΒΒΑΤΟ 18-6-2022 ΑΓΓΛΙΚΑ 10:00 π.μ.
ΔΕΥΤΕΡΑ 20-6-2022 ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ 8:30 π.μ.
ΤΡΙΤΗ 21-6-2022 ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ 8:30 π.μ.
ΤΕΤΑΡΤΗ 22-6-2022 ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ 8:30 π.μ.
ΠΕΜΠΤΗ 23-6-2022 ΑΡΜΟΝΙΑ 8:30 π.μ.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24-6-2022 ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ 16:30 μ.μ.
ΣΑΒΒΑΤΟ 25-6-2022 ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ 12:30 μ.μ.
ΔΕΥΤΕΡΑ 27-6-2022 ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΑ 8:30 π.μ.
ΤΡΙΤΗ 28-6-2022 ΓΑΛΛΙΚΑ 8:30 π.μ.
ΤΕΤΑΡΤΗ 29-6-2022 ΙΣΠΑΝΙΚΑ 8:30 π.μ.
ΠΕΜΠΤΗ 30-6-2022 ΙΤΑΛΙΚΑ 8:30 π.μ.

Η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα:

– των ξένων γλωσσών και της Αρμονίας είναι τρεις (3) ώρες,
– των Σχεδίων ( Ελεύθερο και Γραμμικό) είναι έξι (6) ώρες,
– του ειδικού μαθήματος «Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων» είναι περίπου είκοσι (20) λεπτά.
– για το μουσικό μάθημα «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» η εξέταση της φωνητικής ή οργανικής μουσικής διαρκεί 2΄ με 6΄ λεπτά για κάθε υποψήφιο.
– για το μουσικό μάθημα «Μουσική Αντίληψη και Γνώση», η εξέταση στο αντικείμενο της Μουσικής Αντίληψης έχει διάρκεια 30’ λεπτών, ενώ η εξέταση στο αντικείμενο της Μουσικής Γνώσης έχει διάρκεια 2 ωρών.

Πανελλήνιες 2022: Οι απαντήσεις στα θέματα της Ιστορίας, Φυσικής και Οικονομίας – Οι εκτιμήσεις

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ