ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιο«Αυλαία» στις εκπτώσεις και στο Αγρίνιο – Αναζητώντας πρόσημο

«Αυλαία» στις εκπτώσεις και στο Αγρίνιο – Αναζητώντας πρόσημο

«Αυλαία» στις εκπτώσεις και στο Αγρίνιο – Αναζητώντας πρόσημο

«Αυλαία» στις εκπτώσεις και στο Αγρίνιο – Αναζητώντας πρόσημο σύμφωνα με την εφημερίδα “Συνείδηση“, η οποία αναφέρει πως για όλους οι εκπτώσεις ξεκίνησαν καλά, αλλά δεν εξελίχθηκαν το ίδιο καλά για όλους.

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Η φετινή εκπτωτικής περίοδος ξεκίνησε καλά για όλους τους εμπόρους του Αγρινίου, αλλά, δυστυχώς, για πολλούς δεν εξελίχθηκε όπως θα επιθυμούσαν, αν και στον αντίποδα αρκετοί ήταν εκείνοι που βάζουν θετικό πρόσημο στον απολογισμό τους!

Ωστόσο, σε κάποια είδη, κυρίως δηλαδή στον τομέα της ένδυσης και της υπόδησης, λόγω γάμων και άλλων αντίστοιχων κοινωνικών εκδηλώσεων η κίνηση ήταν καλύτερη σε σχέση με άλλους τομείς του εμπορίου στο Αγρίνιο.

Κατά το παρελθόν οι έμποροι του Αγρινίου ήταν συνηθισμένοι την περίοδο των εκπτώσεων  να κινούνται σε σταθερό πλαίσιο, κάτι που τα τελευταία χρόνια έχει χαθεί, όπως επίσης έχει χαθεί και το χαρακτηριστικό οι εκπτώσεις να ξεκινούν καλά και ανεξαρτήτως πως κυλά  η ενδιάμεση περίοδος, να ολοκληρώνονται καλά. Πλέον η κίνηση στην αγορά επηρεάζεται και από άλλους παράγοντες πέρα από την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών, που μειώνεται λόγω του πληθωρισμού. Για παράδειγμα φέτος ο παρατεταμένος καύσωνας για ένα μεγάλο διάστημα του Ιουλίου ήταν ένας τέτοιος (αρνητικός) παράγοντας. Από την άλλη όμως υπάρχουν και τοπικά στοιχεία που επηρεάζουν θετικά επιμέρους τομείς του λιανεμπορίου, όπως για παράδειγμα οι πολλές κοινωνικές εκδηλώσεις που γίνονται το καλοκαίρι στην περιοχή.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος σημείωσε:

Ο Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος

«οι εκπτώσεις κυμάνθηκαν σε υψηλά επίπεδα σαν παροχή προϊόντων, δηλαδή η πλειονότητα των εμπόρων πλησίασαν πολύ εύκολα την έκπτωση του 50%, ενώ πολλοί ήταν επίσης αυτοί που ξεπέρασαν το ποσοστό αυτό. Ασφαλώς τα προϊόντα ήταν καλής ποιότητας και είχαν μεγάλη ποικιλία σε όλα τα είδη και ήταν για όλα τα οικονομικά στρώματα. Οι θετικές προσδοκίες ότι θα γίνει κάτι καλό στην περίοδο των εκπτώσεων επιβεβαιώθηκαν, βέβαια οι απώλειες των προηγούμενων εκπτωτικών περιόδων δεν ξέρω αν έχουν ικανοποιηθεί, αν έχουν καλυφτεί, αλλά  σαν εκπτωτικής περίοδος η αγορά κινήθηκε».

Η Μαρία Παλιούρα και η Βάσω Σακαβέλλα ανέφεραν:

(από αριστερά) Η Μαρία Παλιούρα και η Βάσω Σακαβέλλα

«υπήρξε κίνηση στην αρχή της εκπτωτικής περιόδου, ενώ στο τέλος δεν υπήρξε. Ο Ιούλιος δεν ήταν τόσο καλός μήνας για τις εκπτώσεις και τώρα δειλά – δειλά βλέπουμε να ξεκινάει και πάλι η κίνηση. Μια μέρα μπορεί να έχει δουλειά, την άλλη όχι, δεν υπάρχει  πλέον σταθερότητα, όπως γνώριζες πως θα υπήρχε παλιά κατά τις εκπτωτικές περιόδους. Στην αρχή των εκπτώσεων ήταν λίγο καλά τα πράγματα, από τα μέσα Ιουλίου και έπειτα η δουλειά έπεσε. Πλέον δεν γνωρίζουμε σε τι οφείλεται η αναδουλειά, πολλές φορές λέμε ότι οφείλεται στη ζέστη, ότι είναι οι διακοπές, οι πληρωμές που έχουν όλοι, οι εκλογές, ίσως είναι και όλα μαζί. Το Σάββατο θα πρέπει να είναι ανοιχτά τα μαγαζιά, αλλά από τη στιγμή που είμαστε μέλη του συλλόγου θεωρώ πως θα πρέπει να κάνουμε αυτό που αποφασίζει ο σύλλογος, διαφορετικά όλοι θα πρέπει να είμαστε ανεξάρτητοι. Περιμένουμε ο κόσμος να μπει σε ρυθμό και να έχουμε περισσότερο δουλειά, να βελτιωθεί λίγο η κατάσταση».

Ο Παναγιώτης Μπεσίνης ανέφερε:

Ο Παναγιώτης Μπεσίνης

«δεδομένου ότι μιλάμε για ένα απαξιωμένο θεσμό στο πέρασμα του χρόνου και όχι με ευθύνη της αγοράς και του εμπορικού κόσμου, αλλά με ευθύνη αυτών που νομοθετούν κάθε φορά και εφευρίσκουν θεσμούς, οι οποίοι στην πραγματικότητα δεν εξυπηρετούν το καταναλωτικό κοινό, αλλά ούτε δίνουν ζωή στην αγορά και μιλάω για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις, τα δεκαήμερα και τα δεκαπενθήμερα, προσφορών, προκειμένου να ρίχνουν στάχτη στα μάτια και των καταναλωτών και κατά συνέπεια του εμπορικού κόσμου που πρώτος εισπράττει την «ανέχεια» κύλησαν και οι εκπτώσεις αυτές. Οι εκπτώσεις δηλαδή στην αγορά του Αγρινίου ήταν εντός του ορίου του φυσιολογικού, ό,τι συμβαίνει δηλαδή τα τελευταία χρόνια σε μια πόλη με χαμηλή αγοραστική δύναμη. Θεωρώ ότι γίνεται το καλύτερο δυνατό και από την πλευρά των εμπόρων και από την πλευρά των καταναλωτών που εκμεταλλευόμενοι και αυτή την καταναλωτική περίοδο θέλουν με τις αγορές τους τις βασικές τους ανάγκες. Προκύπτουν για συγκεκριμένα είδη εμπορίας επιπλέον ανάγκες που τονώνουν την αγοραστική κίνηση και μιλώ για ανάγκες που έχουν να κάνουν με κοινωνικές εκδηλώσεις λ.χ. γάμους. Με αφορμή λοιπόν τέτοιου είδους εκδηλώσεις υπάρχουν είδη εμπορίας, όπως του ενδύματος και του υποδήματος που παρουσιάζουν τόνωση».

Ο Θανάσης Τσούνης σημείωσε:

Ο Θανάσης Τσούνης

«Μιλώντας για ολόκληρη τη σεζόν που ξεκινάει από την άνοιξη και φτάνει ως και το καλοκαίρι πρέπει να αναφέρουμε πως ο κόσμος βγήκε αργοπορημένα, γιατί μας πήγε πίσω ο καιρός. Θα μπορούσαμε να είχαμε πάει αρκετά καλύτερα, αλλά η καλοκαιρινή σεζόν ξεκίνησε αρχές Ιουλίου λόγω καιρικών συνθηκών. Οι καταναλωτές δηλαδή βγήκαν με την έναρξη της εκπτωτικής περιόδου όπου και στο πλαίσιο αυτής θα μπορούσαμε να πάμε και καλύτερα. Ο κόσμος διαπίστωνε πως οι τιμές ήταν καλές και τα προϊόντα μας ποιοτικά, αλλά θεωρώ πως υπήρχαν περιθώρια βελτίωσης».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Εκτός σχεδίου δόμηση – Στα σκαριά η ρύθμιση – Λίνος Μπλέτσας: Δεν υπάγονται στην απόφαση του ΣτΕ οικόπεδα προ του 1985

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ