ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑθλητικα ΝεαΑυγενάκης: Εξετάζονται οι καταγγελίες για εκλογές ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας και αποκλεισμό σωματείων και υποψηφίου

Αυγενάκης: Εξετάζονται οι καταγγελίες για εκλογές ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας και αποκλεισμό σωματείων και υποψηφίου

Αυγενάκης: Εξετάζονται οι καταγγελίες για εκλογές ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας και αποκλεισμό σωματείων και υποψηφίου

Απαντήσεις που αφορούν το μείζον για τα ποδοσφαιρικά ερασιτεχνικά σωματεία, συμπεριλαμβανομένων αυτών της Αιτωλοακαρνανίας, θέμα του Μητρώου, δίνει ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης με ενημερωτικό σημείωμα που απέστειλε στην εφημερίδα “Πελοπόννησος” η οποία του είχε απευθύνει συγκεκριμένα ερωτήματα.

Ειδικά για την ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας ο υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρει ότι  με το από 28/02/2020 ηλεκτρονικό της μήνυμα η Ένωση είχε ενημερώσει ότι διαθέτει 48 ενεργά ποδοσφαιρικά σωματεία.

Στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων έχουν εγγραφεί τα 43 σωματεία ενώ  έχουν υποβάλλει οριστική αίτηση και εκκρεμεί η εγγραφή επιπλέον 3 σωματείων.

Συνολικά, τα 46 από τα 48 (96%) ποδοσφαιρικά σωματεία της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας προσήλθαν στο Μητρώο.

Όπως σημειώνει ο κ. Αυγενάκης, “εξετάζεται από τις υπηρεσίες μας επίσημη καταγγελία που αφορά στις πρόσφατες εκλογές στην ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας, καταγγελία για αποκλεισμό σωματείων που είχαν νόμιμο δικαίωμα ψήφου, αλλά και αποκλεισμό υποψηφίου, παρανόμως.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα συμπεράσματα τα οποία καταλήγει στο μακροσκελές σημείωμά του ο κ. Αυγενάκης:

  • Ο τρόπος που λειτουργούν κάποιες ΕΠΣ οδηγούν σε απομόνωση το ποδόσφαιρο. Με αφορισμούς και τεχνητές εντάσεις δεν βοηθούν το χώρο, τον οποίο θεωρητικά υπηρετούν. Τέτοιες πρακτικές δεν ωφελούν την υγιή ανάπτυξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.
  • Εργαζόμαστε καθημερινά για την υγιή πλειονότητα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου: Δεν είναι μόνοι τους, είμαστε μαζί τους!
  • Είμαστε αποφασισμένοι και στηρίζουμε διαρκώς και εμπράκτως τα υγιή τμήματα του αθλητισμού μας, διασφαλίζοντας με διαφάνεια την τάξη και τη νομιμότητα! Νοικοκυρεύουμε το αθλητικό τοπίο.
  • Είμαστε ανοικτοί, μαζί με τις υπερκείμενες αρχές του ποδοσφαίρου FIFA και UEFA, στον ειλικρινή παραγωγικό διάλογο.
  • Το Μητρώο θα λειτουργήσει αναπτυξιακά και για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, όπως συμβαίνει ήδη στις άλλες 53 Ομοσπονδίες της χώρας μας!

Παναιτωλικός: “Το Σάββατο γεμίζουμε το γήπεδο” – Εισιτήρια με μειωμένες τιμές

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ