ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΟικονομιαAVAX: Πουλάει τη συμμετοχή του στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

AVAX: Πουλάει τη συμμετοχή του στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

AVAX: Πουλάει τη συμμετοχή του στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

Ολοκληρώνεται η διαδικασία αποεπένδυσης από μη βασικά περιουσιακά στοιχεία

Στην ολοκλήρωση της διαδικασίας αποεπένδυσης από ώριμες παραχωρήσεις καθώς και από μη βασικά περιουσιακά στοιχεία έφτασε ο όμιλος AVAX, στο πλαίσιο του σχεδίου που είχε ανακοινώσει την περασμένη άνοιξη η διοίκηση.

Ο όμιλος επιβεβαιώνει την πώληση της συμμετοχής του στη Γέφυρα Α.Ε., την παραχωρησιούχο εταιρεία που εκμεταλλεύεται τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου. Το ποσοστό στο μετοχικό κεφάλαιο της είναι 20,5%, ενώ πρώτο δικαίωμα απόκτησης έχουν οι άλλοι δύο εταίροι της παραχώρησης. Πρόκειται για τη Vinci 57,45% και την Άκτωρ Παραχωρήσεις 22,02%. Όλα δείχνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, πως η διαδικασία πώλησης θα ολοκληρωθεί προς το τέλος του μήνα.

Πηγές της εταιρείας τονίζουν πως με την πώληση της συμμετοχής στη Γέφυρα Α.Ε. ολοκληρώνεται η αποεπένδυση της AVAX από σειρά assets. Υπενθυμίζεται ότι τέτοια είναι η μεταβίβαση του ΣΔΙΤ των 10 σχολείων στην Premia ΑΕΕΑΠ τον περσινό Οκτώβριο έναντι 8 εκ. ευρώ, η πώληση του κτιριακού συγκροτήματος γραφείων του ομίλου στο Μαρούσι προς την Trastor ΑΕΕΑΠ τον Μάιο του 2020 έναντι 34 εκ. ευρώ και την πώληση στις αρχές του καλοκαιριού του χαρτοφυλακίου των ΑΠΕ της Volterra στη ΔΕΗ.

ot.gr

ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου: Εβδομάδα ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Αναπηρίες

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ