ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΑττική: Η φωτιά πέρασε την Εθνική Οδό και πλησιάζει Άγιο Στέφανο – Στην εντατική δυο εθελοντές δασοπυροσβέστες

Αττική: Η φωτιά πέρασε την Εθνική Οδό και πλησιάζει Άγιο Στέφανο – Στην εντατική δυο εθελοντές δασοπυροσβέστες

Αττική: Η φωτιά πέρασε την Εθνική Οδό και πλησιάζει Άγιο Στέφανο – Στην εντατική δυο εθελοντές δασοπυροσβέστες

Σοκ και δέος. Μόνο έτσι μπορεί να περιγραφεί αυτό που συμβαίνει το βράδυ της Πέμπτης, 05.08.2021, με την φωτιά που ξεκίνησε από την Βαρυμπόμπη λίγες ώρες νωρίτερα να έχει μετατραπεί σε ένα πύρινο εφιάλτη που απειλεί πλέον μια σειρά από πυκνοκατοικημένες περιοχές του λεκανοπεδίου, πέραν αυτών που ήδη κάηκαν!

Είναι η δεύτερη φορά που φλέγονται οι πρόποδες της Πάρνηθας σε λίγα μόλις εικοσιτετράωρα με τον κρατικό μηχανισμό να μην μπορεί να ελέγξει τη φωτιά στο ξεκίνημά της.

Αποτέλεσμα; Πλέον «βρέχει» φλόγες στην Αττική. Στο ΚΑΤ έχουν μεταφερθεί ήδη πέντε εγκαυματίες ενώ δύο εθελοντές πυροσβέστες είναι διασωληνωμένοι στην εντατική.

Η φωτιά γρήγορα έφτασε στην Δροσοπηγή, το Κρυονέρι, την Ιπποκράτειο Πολιτεία. Πέρασε σαν «σίφουνας» από τις παραπάνω περιοχές, καίγοντας τα πάντα στο διάβα της.

Στην συνέχεια πήρε «τροχιά» προς τις Αφίδνες με τον πρόεδρο της κοινότητας Αφιδνών να αναφέρει πως στην περιοχή καίγονται σπίτια!

Οι πυροσβέστες έδιναν μάχη για ώρα, ωστόσο ο αγώνας ήταν άνισος. Λίγο πριν τις 22.00 το βράδυ η φωτιά πέρασε και την εθνική οδό με κατεύθυνση προς τον Άγιο Στέφανο και το Καπανρδίτι, με τις στιγμές να είναι κρίσιμες.

Ιδιαίτερα οι επόμενες δύο ώρες θα αποτελέσουν το «κλειδί» για το πώς θα κυλήσει η βραδιά. Θα φανεί αν μπορούν οι Αρχές να «φρενάρουν» την πύρινη λαίλαπα, ή αν θα έρθουν τα χειρότερα.

Πηγή: newsit.gr

Αιτωλοακαρνανία: Επείγουσα ειδοποίηση για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς από το “112”

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr