ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΟ Αθλητισμός ωφελεί τα Παιδιά

Ο Αθλητισμός ωφελεί τα Παιδιά

Επιμορφωτική Ημερίδα της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου

Ο Αθλητισμός ωφελεί τα Παιδιά

Επιστήμονες από την Ιατρική, την Ψυχολογία, την Διαιτολογία και τον Αθλητισμό ανέλυσαν τα οφέλη της άσκησης στα μικρά παιδιά

 

«Παιδί και Αθλητισμός» ήταν το θέμα της επιμορφωτικής ημερίδας που πραγματοποίησε το απόγευμα της Κυριακής η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου στο Παπαστράτειο Μέγαρο. Οι καλεσμένοι ομιλητές, Αγλαΐα Γκούρλια, Παιδίατρος, Αθανασία Δημητρίου, Ψυχολόγος, Ειρήνη Μπαμπαρούτση, Κλινική Διαιτολόγος και Χαράλαμπος Ποσονίδης, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, μίλησε ο καθένας μέσα από την σκοπιά της επιστήμης του για τα οφέλη που έχει η άσκηση και η ενασχόληση στα παιδιά, ήδη από μικρές ηλικίες. Την παρουσίαση συντόνισε η Ελένη Νικολοπούλου, πρωταθλήτρια του στίβου και προπονήτρια στην Ακαδημία Στίβου της ΓΕΑ.

 

Γιώργος Κοτρώτσος, Έφορος Γ.Ε.Α.-Τμήμα Στίβου, Πρόεδρος ΣΕΓΑΣ Δυτικής Στερεάς

«Το θέμα της αποψινής εκδήλωσης είναι «Αθλητισμός και Παιδεία». Η Γυμναστική Εταιρεία ασχολείται από χρόνια με τον αθλητισμό στα υψηλά επίπεδα και τις βαθμολογίες ώστε να είναι πάντα ψηλά στα επίπεδα κατάταξης των σωματείων του ΣΕΓΑΣ. Βλέπουμε όμως ότι για να φτάσει κανείς ψηλά και να βγάλει αθλητές, θα πρέπει να ασχοληθεί με τα τμήματα των υποδομών, τις ακαδημίες όπως της λέμε σήμερα. Τα τελευταία τρία χρόνια έχουμε ασχοληθεί πάρα πολύ με τα τμήματα αυτά των υποδομών, κι έχουμε προπονητές που ασχολούνται σ’ αυτό το επίπεδο. Η ΓΕΑ έχει αυτή τη στιγμή γύρω στα 150 παιδιά τα οποία ασχολούνται με τον κλασσικό αθλητισμό. Θεωρούμε ότι είναι μια πάρα πολύ καλή διέξοδος για τους μικρούς μαθητές των δημοτικών σχολείων και των πρώτων τάξεων των γυμνασίων, το να ασχοληθούν δηλαδή με τον κλασσικό αθλητισμό και να ξεφεύγουν από την καθημερινότητα, η οποία επιβαρύνει τα παιδιά μας με προγράμματα, ξένες γλώσσες, φροντιστήρια, αλλά και τα καθημερινά μαθήματα του σχολείου. Θεωρούμε ότι η ενασχόλησή τους με τον κλασσικό αθλητισμό είναι μια από τις καλύτερες διεξόδους. Όπως γνωρίζεται πέρα από το πνεύμα το οποίο θα καλλιεργήσουν με τους δασκάλους και τους γονείς, καλό είναι να καλλιεργήσουν και το σώμα με τους προπονητές στίβου. Απόψε θέλουμε να δώσουμε ένα κίνητρο στον κόσμο της πόλης μας και της γύρω περιοχής, ώστε να προσέλθουν περισσότερα αγόρια και κορίτσια στον κλασσικό αθλητισμό».

 

Κώστας Καρακώστας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr