ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠαιδειαΑθ.Μουρλάς:”Η κινητικότητα Erasmus προσφέρει στους εκπαιδευτικούς την ευκαιρία να εξασκηθούν σε διαφορετικά εκπαιδευτικά περιβάλλοντα”

Αθ.Μουρλάς:”Η κινητικότητα Erasmus προσφέρει στους εκπαιδευτικούς την ευκαιρία να εξασκηθούν σε διαφορετικά εκπαιδευτικά περιβάλλοντα”

Αθ.Μουρλάς:”Η κινητικότητα Erasmus προσφέρει στους εκπαιδευτικούς την ευκαιρία να εξασκηθούν σε διαφορετικά εκπαιδευτικά περιβάλλοντα”

Την εξαιρετική εμπειρία που αποκτούν μαθητές και εκπαιδευτικοί μέσα από το πρόγραμμα Erasmus+ μοιράστηκε με τους ακροατές του Αγρινίου ο εκπαιδευτικός του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου Αθανάσιος Μουρλάς.

Ο κ. Μουρλάς επισκέφτηκε στο πλαίσιο του προγράμματος KA1 Erasmus+  με τίτλο «Εντατικά μαθήματα Ιταλικής γλώσσας» του Μουσικού Σχολείου την Σιένα της Ιταλίας και συμμετείχε στο σεμινάριο «Corso intensivo della lingua Italiana».

Την εμπειρία, τις συγκινήσεις και την γνώση που μπορεί να αποκτήσει κάποιος μέσα από την συμμετοχή του σε τέτοιου είδους προγράμματα και πολλά ακόμη μετέφερε ο εκπαιδευτικός στους ακροατές του Antenna Star 103.5 και της εκπομπής «Αυτή είναι η ζωή» με τη Νάντια Μπούτα σήμερα Τρίτη 14/03.

Αθ. Μουρλάς: "Η κινητικότητα Erasmus προσφέρει στους εκπαιδευτικούς την ευκαιρία να εξασκηθούν σε διαφορετικά εκπαιδευτικά περιβάλλοντα" Αναφερόμενος στα προγράμματα κινητικότητας Erasmus, ο κ. Μουρλάς ανέφερε ότι αποτελούν μια εξαιρετική ευκαιρία, τόσο για τους εκπαιδευτικούς να βελτιώσουν τις δεξιότητες και τις γνώσεις τους, να έχουν διεθνείς συνεργασίες και να αναπτύξουν νέες ιδέες για τη διδασκαλία και την εκπαίδευση, όσο και για τους μαθητές, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να συνεργαστούν και να αλληλεπιδράσουν με νέους από διαφορετικές χώρες, να αντιληφθούν τη σημασία της πολυπολιτισμικότητας και φυσικά να διευρύνουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους.

«Τα προγράμματα προάγουν την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών. Η κινητικότητα Erasmus προσφέρει στους εκπαιδευτικούς την ευκαιρία να βελτιώσουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες και να εξασκηθούν σε διαφορετικά εκπαιδευτικά περιβάλλοντα και κατ’ επέκταση να αναπτύξουν νέες ιδέες και πρακτικές που μπορούν να ενσωματωθούν στη διδασκαλία και την εκπαίδευση στις δικές τους χώρες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μουρλάς μετέφερε επίσης εμπειρίες του από συμμετοχές σε διάφορα προγράμματα ως εκπαιδευτκός από το 2011. Στόχος του τελευταίου προγράμματος ήταν να επιμορφωθεί στην Ιταλική γλώσσα, δεδομένου ότι η Ιταλική είναι η γλώσσα που χρησιμοποιείται στη μουσική, έτσι είναι απαραίτητο για κάθε μουσικό της κλασικής μουσικής να γνωρίζει βασικούς όρους και εκφράσεις.

Στη διάρκεια της επιμόρφωσης ο εκπαιδευτικός παρακολούθησε ομαδικά αλλά και ιδιαίτερα μαθήματα Ιταλικής με χρήση νέων τεχνολογιών και βιωματική μάθηση (role-playing, story-telling, gamification).

Συμμετείχε σε δράσεις, ξεναγήσεις που έλαβαν χώρα στη μεσαιωνική πόλη της Σιένα όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Τοσκάνης. «Η πλούσια ιστορία του τόπου σε συνδυασμό με την αλληλεπίδραση με εκπαιδευτικούς άλλων χωρών, αποτέλεσαν μια μοναδική εμπειρία», τόνισε ο κ. Μουρλάς.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Αθανάσιος Μουρλάς στον Antenna Star 103.5:

agriniotimes.gr

Εργαζόμενοι… ταξιδιώτες φέρνουν έσοδα στην Ελλάδα, συνδυάζοντας ισορροπία ανάμεσα σε εργασία και προσωπική ζωή

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ