ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΑταλάντευτοι στις ΑΠΕ με…. κορεσμένα δίκτυα…

Αταλάντευτοι στις ΑΠΕ με…. κορεσμένα δίκτυα…

Αταλάντευτοι στις ΑΠΕ με…. κορεσμένα δίκτυα…

Αταλάντευτοι στις ΑΠΕ με…. κορεσμένα δίκτυα…

Από τότε που ο Γιώργος Παπανδρέου ως πρωθυπουργός μιλούσε για τη «Δανία του Νότου» η χώρα είναι σταθερά και ανεξαρτήτως κυβέρνησης προσανατολισμένη στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Και μπορεί η ενεργειακή κρίση να έδειξε ότι η μετάβαση στην πράσινη ενέργεια δεν είναι τόσο εύκολη, παρ’ ολά αυτά ενδεικτική της προσήλωσης στις ΑΠΕ ήταν η δήλωση Δένδια πως δεν θέλουμε να γίνουμε «Κόλπος του Μεξικού».

Βέβαια στη θάλασσα της Καβάλας και της Θάσου, που ο Πρίνος εδώ και δεκαετίες βγάζει πετρέλαιο, δεν είδαμε κανένα «Κόλπου του Μεξικού»…

Θα περίμενε λοιπόν κανείς με την τόση προσήλωση στις ΑΠΕ τα τεχνικά θέματα όσον αφορά το δίκτυο μεταφοράς ενέργειας να είχαν λυθεί. Αμ δε! Στο τελευταίο ενημερωτικό σημείωμα της Περιφέρειας με αφορμή τη συνάντηση του Νεκτ. Φαρμάκη με τη διοίκηση του ΑΔΜΗΕ για το έργο των ενεργειακών κοινοτήτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ετέθη ένας μικρός… «αστερίσκος».

Διαβάζουμε δηλαδή πως ετέθη «το ζήτημα του κορεσμού του δικτύου λόγω της πληθώρας αιτημάτων για έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως και η ανάγκη βελτίωσης των υποδομών».

Όπως μαθαίνουμε τα προβλήματα κορεσμού δεν πρόκειται να αποτελέσουν πρόβλημα στην υλοποίηση του μεγάλου ενεργειακού project της Περιφέρειας, που γίνεται σε συνεργασία με τους Δήμους της περιοχής και τους ΓΟΕΒ-ΤΟΕΒ.

Όμως αυτά τα ζητήματα δεν θα έπρεπε ως χώρα συνολικά να τα είχαμε λυμένα, από τη στιγμή που από πολύ νωρίς έχουμε κάνει τις επιλογές μας και είπαμε ότι θέλουμε φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες και όχι εξορύξεις;

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Εύσημα Κώστα Σημίτη στο Νίκο Ανδρουλάκη

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr