ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΆστοχα τα λεγόμενα Μηταράκη για το μεταναστευτικό, λέει ο δήμαρχος Αγρινίου

Άστοχα τα λεγόμενα Μηταράκη για το μεταναστευτικό, λέει ο δήμαρχος Αγρινίου

Άστοχα τα λεγόμενα Μηταράκη για το μεταναστευτικό, λέει ο δήμαρχος Αγρινίου

Γ. Παπαναστασίου : «Να μην το συζητάμε όσο δεν έχει έρθει στο κατώφλι μας»

Επιβεβαίωσε ο δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου μιλώντας στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το κάλεσμα του υπουργού Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη στην Κεντρική Ένωση Δήμων να συνδράμει στη διαχείριση του Μεταναστευτικού.

Ο Ν. Μηταράκης ζήτησε να προτείνει καθένας από τους 332 δημάρχους της χώρας θέση που θα μπορούσε να δημιουργηθεί δομή για την στέγαση 1.000 προσφύγων -μεταναστών, «ώστε να έχουμε 350.000 θέσεις και εμείς να επιλέξουμε τους 20.000 με βάση το πόσο άμεσα μπορούν να δημιουργηθούν οι δομές». Μάλιστα πρότεινε αυτό να ξεκινήσει από τα 31 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ. « O καθένας να πάρει 1.000 μετανάστες και πρόσφυγες στον τόπο του για να απoσυμφορηθούν τα νησιά» φέρεται να είπε ο Ν. Μηταράκης. Ο Γ. Παπαναστασίου, ερωτηθείς σχετικά, αφού επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του Υπουργού, όμως κυρίως μπήκε στη διαδικασία να τα σχολιάσει. «Ο Ν. Μηταράκης έκανε άστοχες δηλώσεις» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως το θέμα του μεταναστευτικού – προσφυγικού έπρεπε να τίθεται διαφορετικά από την κυβέρνηση.  Ανέφερε επίσης πως το πρόβλημα είναι μεγάλο και πρέπει να το δει καλύτερα συνολικά η χώρα, αλλά και η Ευρώπη.

Ακόμη ο Γ. Παπαναστασίου επανέλαβε πως ο ίδιος έχει κάνει ενέργειες προς τη κυβέρνηση προκειμένου να μην εγκατασταθούν μετανάστες – πρόσφυγες στην περιοχή του Αγρινίου, ωστόσο δεν θα ήθελε να τοποθετηθεί δημόσια για το περιεχόμενο των ενεργειών αυτών. Αξιοσημείωτη, ωστόσο, ήταν η αναφορά του δημάρχου Αγρινίου πως «τέτοια θέματα να μην τα συζητάμε όσο δεν έχουν φτάσει στο κατώφλι μας». Δήλωση που εμφανώς απηχεί τον προβληματισμό των αυτοδιοικητικών σε σχέση με την διασπορά του μεταναστευτικού προβλήματος σε διάφορα σημεία της ενδοχώρας. Όπως είναι λογικό, ο Γ. Παπαναστασίου απέφυγε να δηλώσει αν θα καταθέσει κάποια πρόταση προς το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Αφού το βρήκε η «Σ», το βρήκε και ο δήμος…

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr