ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑστυνομικα ΝεαΑστυνομικοί από την Δυτική Ελλάδα αναχώρησαν για τη Σάμο

Αστυνομικοί από την Δυτική Ελλάδα αναχώρησαν για τη Σάμο

Συνολικά είναι 20 αστυνομικοί και από τους τρεις νομούς της Δυτικής Ελλάδας, εκ των οποίων από την Αιτωλοακαρνανία είναι 8. Στη Σάμο θα στελεχώσουν το Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών

 

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες την προηγούμενη εβδομάδα αναχώρησαν από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με την θέλησή τους, συνολικά 20 αστυνομικοί υπάλληλοι, οι οποίοι με δαπάνες δημοσίου εγκαταστάθηκαν για 3 μήνες στην Σάμο, στο Κέντρο υποδοχής Μεταναστών που λειτουργεί εκεί, ώστε να ενισχυθούν και εκεί μέτρα.

Από την Αιτωλ/νία αναχώρησαν περίπου 8 άτομα. Τα 20 αυτά άτομα έχουν το δικαίωμα να ανανεώσουν την θητεία τους – παραμονή τους στη Σάμο για επιπλέον 3 μήνες, αν το επιθυμούν, δεδομένου ότι η διαμονή τους εκεί και τα εισιτήρια μετακίνησής τους είναι πληρωμένα (δαπάνες δημοσίου).

Στις υπηρεσίες που αναχώρησαν οι 20 αυτοί αστυνομικοί υπάλληλοι, οι βάρδιες θα βγαίνουν πιο δύσκολα, ενώ σαφώς και τα ρεπό δεν θα είναι τόσο άνετα, αφού οι εναπομείναντες θα αναγκαστούν να καλύψουν τις υπηρεσίες των ατόμων αυτών.

Η δύναμη που αναχώρησε (20 και από τους τρεις νομούς της Δυτικής Ελλάδας), ωστόσο δεν είναι τόσο σημαντική, ώστε να μεγαλώσουν τα προβλήματα που ήδη υπάρχουν και πρέπει να επιληφθεί το υπουργείο, το οποίο πρέπει να δώσει προτεραιότητα και στα ζητήματα των αστυνομικών υπηρεσιών της Ηπειρωτικής Ελλάδας και φυσικά της Αιτωλ/νίας, ενισχύοντας με προσωπικό όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες και τα αστυνομικά τμήματα.

 

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr