ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΞηρομεροΑστακός: Αυτοκινητοπομπή και ενημερωτική εκδήλωση ενάντια στην ΠΟΑΥ Εχινάδων – Αιτωλοακαρνανίας (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Αστακός: Αυτοκινητοπομπή και ενημερωτική εκδήλωση ενάντια στην ΠΟΑΥ Εχινάδων – Αιτωλοακαρνανίας (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Αστακός: Αυτοκινητοπομπή και ενημερωτική εκδήλωση ενάντια στην ΠΟΑΥ Εχινάδων – Αιτωλοακαρνανίας (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 16 Αυγούστου στις 07:00 μ.μ., η διαμαρτυρία με αυτοκινητοπομπή στη ΒΕΛΑ και η ενημερωτική εκδήλωση στον Αστακό στις 08:30 μ.μ., με διοργανωτή την Επιτροπή Αγώνα, για να εκφραστεί η αντίθεση στον προτεινόμενο σχεδιασμό της Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ.) Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας, που περιλαμβάνει την μεγάλη αύξηση των μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας στο σύμπλεγμα των Εχινάδων Νήσων και ειδικά στο παράκτιο μέτωπο, που συνοδεύεται από επίσης μεγάλη αύξηση της παραγωγικότητας, παράλληλα με την δέσμευση χιλιάδων στρεμμάτων για μελλοντικές συνεχόμενες αυξήσεις σε θάλασσα και στεριά

Τα αυτοκίνητα είναι η αλήθεια ότι προσήλθαν λίγο αργότερα από την καθορισμένη ώρα και ενώ στις 8 παρά 15 ήταν 61, τελικά λίγο πριν της 8 και 10 που η αυτοκινητοπομπή ξεκίνησε για Αστακό, ήταν 102. Στο Αστακό έλαβε χώρα η ενημερωτική εκδήλωση με το Δήμαρχο Ξηρομέρου κ. Ιωάννη Τριανταφυλλάκη, στην ομιλία του να δίνει ένα πολύ σύντομο ιστορικό της υπόθεσης και που βρίσκονταν όταν ανέλαβε την διοίκηση του Δήμου και περιέγραψε τα επόμενα βήματα στην υπόθεση.

Κατόπιν τον λόγο έλαβε ο Βουλευτής Αιτ/νίας του ΚΚΕ κ. Νίκος Παπαναστάσης, ζητώντας από την κοινωνία να μπει μπροστάρης και αυτή να καθοδηγεί την Επιτροπή Αγώνα και όχι το ανάποδο. Δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση του ΚΚΕ, το οποίο θα είναι με την κοινωνία στο δρόμο, για να αποτρέψει αυτό το καταστροφικό σχεδιασμό.

Μετά το λόγο έλαβε ο Αστακιώτης κ. Δημήτρης (Τάκης) Στρατούλης, πρώην Υπουργός Εργασίας και πολιτικό στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας, ο οποίος αναφέρθηκε στην ολική κατάληψη του θαλασσίου χώρου, χωρίς κανένα έλεγχο που επέρχεται με αυτόν τον σχεδιασμό της Π.Ο.Α.Υ., δηλώνοντας στο πλευρό της κοινωνίας να σταματήσει αυτή τη δυσάρεστη για όλους εξέλιξη.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Πρόεδρος Εφετών κ. Αλέκος Σάββας από την Χρυσοβίτσα, μέλος της Επιτροπής Αγώνα, μέλος της νομικής ομάδας που έχει συσταθεί και αποτελείται από τους: κα Ανθή Γιαννούλου, κ. Βασίλη Δοροβίνη και κ. Αλέξη Φραίμη, η οποία εμπλουτίζει με νομικά επιχειρήματα τις θέσεις της Επιτροπής Αγώνα και του Δήμου Ξηρομέρου. Ο κ. Σάββας αναφέρθηκε στις πολλαπλές νομικές ατέλειες που παρουσιάζει η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, που αποτελούν βάσιμους λόγους ώστε να καταπέσει η Π.Ο.Α.Υ. στο Συμβούλιο της Επικρατείας, μετά την σίγουρη προσφυγή που θα ακολουθήσει αν και όποτε αυτή γίνει Προεδρικό Διάταγμα.

Η εκδήλωση τελείωσε με τη τοποθέτηση του μέλους της Επιτροπής Αγώνα κ. Βασίλη Σούλα, ο οποίος παρουσίασε ορισμένα από τα στοιχεία της Προκαταρκτικής Έρευνας για την Εκτίμηση των Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των Ιχθυοκαλλιεργειών στις Νήσους και τις Ακτές της Δυτικής Αιτωλοακαρνανίας, που διενήργησε για λογαριασμό της Επιτροπής Αγώνα το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας “Αρχιπέλαγος”. Παρουσιάστηκε επίσης οπτικό υλικό από τηλεχειριζόμενο Υποβρύχιο Όχημα (Remotely Operated Vehicle-ROV) που χρησιμοποιήθηκε από τους επιστήμονες για να τεκμηριώσουν την επιβάρυνση του βυθού σε αποστάσεις 500 μέτρων από τις μονάδες.

xiromeronews.gr 

ΠΟΥ: Η μετάλλαξη Δέλτα εξαπλώνεται σε περιοχές χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr