ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτικα ΝεαΑστακιώτης ο αντικαταστάτης του Μπαλτάκου

Αστακιώτης ο αντικαταστάτης του Μπαλτάκου

Ο Φώτης Καϊμενάκης αναλαμβάνει τη θέση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης

Ο αρεοπαγίτης Φώτης Καϊμενάκης με καταγωγή από τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, θα είναι ο αντικαταστάτης του αποχωρήσαντος Παναγιώτη Μπαλτάκου από τη θέση του Γενικού Γραμματέα της κυβέρνησης.

Ο κ. Καϊμενάκης έχει διατελέσει πρόεδρος της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής (ΚΕΝΕ) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Δικαστικών Μελετών. Έχει επίσης εκλεγεί στην Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για την τετραετία 2013-2016.
Ο κ. Μπαλτάκος αποπέμφθηκε από τη θέση του όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από συνομιλία του με τον πρώην γενικό γραμματέα, στο οποίο φαίνεται ότι ο κ. Μπαλτάκος κάνει λόγο για σκευωρία εις βάρος της ΧΑ με την προφυλάκιση μελών της, κατόπιν πολιτικών εντολών από υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας.
Ο κ. Καϊμενάκης, είχε κρίνει ως «αντισυνταγματικό και περιττό» το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που είχε συντάξει πέρυσι ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, θεωρώντας ότι το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο είναι επαρκές. Ο κ. Ρουπακιώτης, είχε αντιδράσει έντονα τότε, ενώ η τοποθέτηση του κ. Καϊμενάκη είχε προκαλέσει και την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ.

Κώστας Καρακώστας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr