ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαLifestyleΑσία: Η τροπική καταιγίδα που ονομάστηκε… Malakas – Δεν είναι πλάκα

Ασία: Η τροπική καταιγίδα που ονομάστηκε… Malakas – Δεν είναι πλάκα

Ασία: Η τροπική καταιγίδα που ονομάστηκε… Malakas – Δεν είναι πλάκα

Το όνομα Malakas φέρει η πρώτη τροπική καταιγίδα του 2022 στην Ασία

Η τροπική καταιγίδα Malakas, όπως ονομάστηκε από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας, βρίσκεται σε εξέλιξη ανατολικά των Φιλιππίνων και κινείται βορειότερα.

Σύμφωνα με την πορεία του φαινομένου, ενδέχεται να επηρεάσει την Ταϊβάν, την Κορεατική Χερσόνησο και την Ιαπωνία.

Στην τροπική καταιγίδα αναφέρθηκε και μέσω του λογαριασμού του στο Facebook ο Σάκης Αρναούτογλου, ο οποίος τόνισε πως δεν πρόκειται για πλάκα.

Ασία: Η τροπική καταιγίδα που ονομάστηκε... Malakas - Δεν είναι πλάκα

Malakas: Τι σημαίνει το όνομα της τροπικής καταιγίδας και πότε είχε εμφανιστεί ξανά

Στα φιλιππινέζικα malakas σημαίνει δυνατός και μεταφράζεται και ως δυναμικός. Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που το φαινόμενο με αυτό το όνομα κάνει την εμφάνισή του.

Για την ακρίβεια, «επισκέπτεται» την περιοχή κάθε 6 χρόνια.

Η πρώτη φορά που ο malakas έκανε την εμφάνισή του, ήταν το 2004. Ακολούθησε το 2010 και -βάσει αλληλουχίας- το 2016. Έτσι, με το ημερολόγιο να γράφει 2022, ήταν η ώρα του να εμφανιστεί ξανά.

Ο Malakas έπιασε μέχρι και 200 χλμ./ώρα

Κατά τις δύο προηγούμενες εμφανίσεις του, το φαινόμενο malakas είχε δημιουργήσει αρκετά προβλήματα.

Τον Σεπτέμβριο του 2010 η τροπική καταιγίδα με το όνομα που παραπέμπει σε… Ελλάδα, είχε κάνει ένα ισοπεδωτικό πέρασμα από νησιά της Ιαπωνίας και στη συνέχεια εξελίχθηκε σε τυφώνα, με ταχύτητες που ξεπέρασαν τα 150 χιλιόμετρα την ώρα.

Το Σεπτέμβριο του 2016 η τροπική καταιγίδα δημιούργησε αρκετά ζητήματα στην πρωτεύουσα της Ταϊβάν, την Ταϊπέι, με ανέμους που ξεπέρασαν σε ταχύτητα τα 200 χιλιόμετρα την ώρα.

Στη συνέχεια, η επέλασή του συνεχίστηκε με κατεύθυνση τα παράλια της Ιαπωνίας, προκαλώντας σοβαρότατα προβλήματα στις ακτές του νησιού Κιούσου, εκεί όπου μια καταρρακτώδης βροχή διήρκεσε 24 ώρες και άφησε πίσω της 585 χιλιοστά νερού στην περιοχή Νομπεόκα

Μάλιστα, σε έξι επαρχίες της Ιαπωνίας, περισσότεροι από 600.000 άνθρωποι κλήθηκαν να εκκενώσουν τα σπίτια τους και ολόκληρο το χερσαίο και εναέριο δίκτυο μεταφορών τράβηξε «χειρόφρενο». Επίσης, κατολισθήσεις σημειώθηκαν πολλές από τις περιοχές που πέρασε η τροπική καταιγίδα.

Το φαινόμενο malakas «άναψε» ήδη το ελληνικό Twitter

Το όνομα του καιρικού φαινομένου δεν άργησε να γίνει γνωστό στη χώρα μας, προκαλώντας -εύλογα- τη σαρκαστική διάθεση στους χρήστες του Twitter

Ασία: Η τροπική καταιγίδα που ονομάστηκε... Malakas - Δεν είναι πλάκα Ασία: Η τροπική καταιγίδα που ονομάστηκε... Malakas - Δεν είναι πλάκα

iefimerida.gr 

Η Κέιτ Μίντλετον στο Netflix: Ο νέος ρόλος στο «The Crown»

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ