ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΕίναι ασφαλής η παραμονή του Euroferry Olympia στο Πλατυγιάλι;

Είναι ασφαλής η παραμονή του Euroferry Olympia στο Πλατυγιάλι;

Είναι ασφαλής η παραμονή του Euroferry Olympia στο Πλατυγιάλι;

Είναι ασφαλής η παραμονή του Euroferry Olympia στο Πλατυγιάλι;

Σαν έχει πέσει ένα πέπλο μυστηρίου στο Πλατυγιάλι εδώ και καιρό, φαίνεται να έχουν ξεχάσει άπαντες ότι μέσα στο λιμάνι προ λίγων μηνών είχε ρυμουλκηθεί το «Euroferry Olympia» που εξακολουθούσε να καίγεται, δεν φαίνεται να απασχολεί ιδιαίτερα τις τοπικές αρχές, τα συναρμόδια υπουργεία ή τους πολίτες.

Είχαν εκφραστεί τότε ανησυχίες για την κίνηση αυτή, αρχικά από τους συγγενείς των αγνοουμένων αλλά στη συνέχεια και από πολίτες με περιβαλλοντική συνείδηση που θεωρούσαν ότι το πλοίο ίσως ήταν μια οικολογική ωρολογιακή βόμβα.

Για να κατασβεστεί η φωτιά είχαν χρησιμοποιηθεί χημικά που έχουν εγκλωβιστεί με τόνους νερού στα ύφαλα του πλοίου μαζί βαρέα μέταλλα που κάηκαν και θα μπορούσαν να διαλύσουν το ευρύτερο οικοσύστημα της περιοχής, μετά από μια διαρροή. Το ίδιο θα συνέβαινε και με μια διαρροή πετρελαίου άλλωστε.

Να μην ξεχάσουμε ότι το επιχείρημα, όταν ήρθε τον Φεβρουάριο το πλοίο από την Κέρκυρα στο Πλατυγιάλι, ήταν πως το εδώ λιμάνι είναι εκτός πυκνοκατοικημένης περιοχής και μπορούσε να ανοίξει η μπουκαπόρτα και να μην υπάρχει πρόβλημα με τα τοξικά αέρια!

Που προφανώς δεν έκαναν για την Κέρκυρα αλλά τώρα που σβήστηκε η φωτιά κι έμειναν στο πλοίο όλα αυτά που προκάλεσαν τα τοξικά αέρια, μαζί με τόνους μολυσμένου νερού, είναι μια χαρά για το Πλατυγιάλι!

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Στην Αιτωλοακαρνανία δεν τους αγχώνουμε για σιδηροδρομικό δίκτυο!

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ