ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΑσφάλεια, όταν αστυνομικοί δέρνονται και περιπολικά εμβολίζονται

Ασφάλεια, όταν αστυνομικοί δέρνονται και περιπολικά εμβολίζονται

Ασφάλεια, όταν αστυνομικοί δέρνονται και περιπολικά εμβολίζονται

Μετά την «παρέλαση» που έκαναν οι Κροάτες χούλιγκαν, διανύοντας τη μισή χώρα, για να καταλήξουν στη Νέα Φιλαδέλφεια και να σκοτώσουν τον 29χρονο οπαδό της ΑΕΚ, μοιραία άνοιξε μια συζήτηση για την ασφάλεια.

Με τους πολίτες ή τουλάχιστον τη μεγαλύτερη μερίδα τους να έχουν υψηλότερες προσδοκίες από την κυβέρνηση της ΝΔ, που στη θεωρία τουλάχιστον, για το κομμάτι της ασφάλειας είχε μια πιο «σφιχτή» ατζέντα από το ΣΥΡΙΖΑ.

Η ασφάλεια για πολλούς και διαφόρους λόγους στα χρόνια της Μεταπολίτευσης θεωρήθηκε από μια μερίδα της κοινωνίας και του πολιτικού συστήματος, σχεδόν ως κάτι περιττό. Κάθε άλλο παρά περιττή είναι βέβαια η ασφάλεια. Είναι δε απαραίτητη σε όλα τα επίπεδα.

Σε τοπικό επίπεδο προ ημερών είναι χαρακτηριστικό ότι είχαμε ένα ενδεικτικό παράδειγμα στο Αιτωλικό, όπου Ρομά της περιοχής γρονθοκόπησαν αστυνομικό και στη συνέχεια επιχείρησαν να εμβολίσουν περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. Διαπιστωμένο εδώ και πολλά χρόνια το πρόβλημα της παραβατικότητας των Ρομά στην συγκεκριμένη περιοχή, αλλά απάντηση από το Κράτος δεν υπάρχει. Ή μάλλον υπάρχει και αυτή είναι πως κάθε τρεις ή έξι μήνες αλλάζουν οι διοικητές του Α.Τ. Αιτωλικού, όχι με την έννοια πως έτσι τιμωρούνται, αλλά με την έννοια ότι η «αγγαρεία» να καθίσει κάποιος στη συγκεκριμένη καρέκλα, πάει κύκλο στους αξιωματικούς. Όταν αστυνομικοί δέρνονται και περιπολικά εμβολίζονται, τι ασφάλεια μπορεί να νιώσει ο πολίτης;

Εφημερίδα Συνείδηση

Ο… μοναδικός υποψήφιος Περιφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ