ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΖωη & ΥγειαΑσχημο μαντάτο: Ο ΠΟΥ μιλάει για εμβόλιο μετά από ένα χρόνο!

Ασχημο μαντάτο: Ο ΠΟΥ μιλάει για εμβόλιο μετά από ένα χρόνο!

Ασχημο μαντάτο: Ο ΠΟΥ μιλάει για εμβόλιο μετά από ένα χρόνο!

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε πως δεν θα πρέπει να περιμένουμε το εμβόλιο για τον Covid-19 εντός των επόμενων 12 μηνών ή και περισσότερο. Οι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο κάνουν αγώνα δρόμου για την ανάπτυξη εμβολίου κατά του κορωνοϊού, με τους ειδικούς να επισημαίνουν πως αυτό είναι το «μόνο όπλο» που μπορεί να περιορίσει την εξάπλωση του Covid-19.

Κόντρα στην αισιοδοξία κάποιων επιστημόνων που εκφράζουν βεβαιότητα κατά 80% πως το εμβόλιο θα είναι έτοιμο έως τον Σεπτέμβριο, ο ΠΟΥ προειδοποιεί πως ο χρόνος για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου ίσως είναι αρκετά μεγαλύτερος. «Δεν θα πρέπει να περιμένουμε το εμβόλιο του επόμενους 12 μήνες ή και περισσότερο», τονίζεται χαρακτηριστικά από το σώμα των Ηνωμένων Εθνών. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων της επιδημίας Covid-19 μειώνεται σε ορισμένες περιοχές της Ευρώπης, όπως στην Ιταλία και την Ισπανία, αλλά η επιδημία συνεχίζει να εξαπλώνεται στην Βρετανία και την Τουρκία, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Στην συνολική εικόνα της επιδημίας, «το 90% των κρουσμάτων προέρχεται από την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αρα είναι βέβαιο ότι δεν βλέπουμε ακόμη την κορύφωση», δήλωσε η εκπρόσωπος του Οργανισμού Μάργκαρετ Χάρις κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Γενεύη.

Στην Κίνα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, «ο μεγαλύτερος κίνδυνος προέρχεται από τα εισαγόμενα κρούσματα», διαπιστώνει ο ΠΟΥ.

pelop.gr

Επτά νομοσχέδια ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr