ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΑς ασχοληθούμε, δεν είμαστε ΗΠΑ να γκρεμίζουμε και να ξαναχτίζουμε ΜΕΘ

Ας ασχοληθούμε, δεν είμαστε ΗΠΑ να γκρεμίζουμε και να ξαναχτίζουμε ΜΕΘ

Ας ασχοληθούμε, δεν είμαστε ΗΠΑ να γκρεμίζουμε και να ξαναχτίζουμε ΜΕΘ

Ας ασχοληθούμε, δεν είμαστε ΗΠΑ να γκρεμίζουμε και να ξαναχτίζουμε ΜΕΘ

Από τη μια ο Πλεύρης που είπε πως η θνητότητα στη ΜΕΘ covid του Νοσοκομείου Αγρινίου εκτόξευσε ενδονοσοκομειακό μικρόβιο και από την άλλη ο Νίκος Σύψας που αποκάλυψε τον εντοπισμό του φονικού μύκητας Candida Auris στον «Ευαγγελισμό».

Μάλιστα είπε κατά τη διάρκεια του  21ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Λοιμώξεων, ότι πολλά νοσοκομεία είχαν πρόβλημα με την Candida Auris, χωρίς όμως να ονοματίσει άλλες περιπτώσεις.

Αυτός ο μύκητας, Candida Auris, σύμφωνα με το γνωστό λοιμωξιολόγο, μπαίνει στα νοσοκομεία, είναι ανθεκτικός σε πολλά αντιμυκητιακά φάρμακα, έχει πολύ μεγάλη θνησιμότητα και ένα χαρακτηριστικό: «Όταν μπει σε ένα χώρο νοσοκομειακό δε βγαίνει ποτέ.

Ό,τι και να κάνουμε, απολυμάνσεις, μέτρα υγιεινής και λοιπά συνεχίζει να παραμένει εκεί» είπε χαρακτηριστικά.

Ενδεικτικά ανέφερε ένα παράδειγμα από τη Ν. Υόρκη, όπου βρέθηκε ένα κρούσμα Candida σε ασθενή σε ΜΕΘ. Αφού έφυγε ο ασθενεής, έκαναν ό,τι μπορούσαν για να απολυμάνουν τη μονάδα. Συνεχώς, όμως, έβρισκαν τον μύκητα.

Έτσι, γκρέμισαν τη μονάδα και την έχτισαν ξανά για να εκριζώσουν την Candida.

Μήπως λοιπόν η Candida ήταν αυτή που «θέρισε» και στη ΜΕΘ covid του Νοσοκομείου Αγρινίου.

Όπως και να χει το θέμα των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων ξέραμε και πριν την πανδημία ότι είναι πολύ σοβαρό και πως η χώρας μας έχει πολύ μεγαλύτερα ποσοστά από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Καθώς δεν έχουμε τις δυνατότητες των ΗΠΑ να γκρεμίζουμε και να ξαναχτίζουμε ΜΕΘ, μήπως πρέπει να ασχοληθούμε πολύ σοβαρά με το θέμα.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Ψαλίδια και λεφτόδεντρα για τους λογαριασμούς!

 

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr