ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΚοινωνικα ΝεαΆρση μέτρων: Ξεκινούν διευκολύνσεις στους πλήρως εμβολιασμένους

Άρση μέτρων: Ξεκινούν διευκολύνσεις στους πλήρως εμβολιασμένους

Άρση μέτρων: Ξεκινούν διευκολύνσεις στους πλήρως εμβολιασμένους

Με ορόσημο τις αρχές φθινοπώρου, ξεκινά η παροχή διευκολύνσεων στους πλήρως εμβολιασμένους. «Αντίο» στις μάσκες θα πουν όσοι πλήρως εμβολιασμένοι θα επισκέπτονται από σήμερα τα γυμναστήρια, ο πρώτος κλειστός χώρος στον οποίο αίρεται η υποχρεωτικότητα του μέτρου. Αρκεί να επιδείξουν το Πράσινο Πιστοποιητικό ή τη βεβαίωση εμβολιασμού.

Και, από αρχές Ιουλίου, οι πλήρως εμβολιασμένοι θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα, χωρίς τους περιορισμούς της μάσκας, σε εξωτερικούς χώρους, κάτι που εκτιμάται ότι θα διευκολύνει και τον τουρισμό.

Σε επόμενη φάση, το αργότερο τον Σεπτέμβριο, όταν θα έχει προχωρήσει και το εμβολιαστικό πρόγραμμα, αναμένεται να αποχωριστούμε τη μάσκα και σε άλλους κλειστούς χώρους, όπως μουσεία, κλειστά θέατρα και γήπεδα, κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης, εμπορικές εκθέσεις κλπ.

Η μη χρήση της μάσκας αναμένεται να αποτελέσει κίνητρο για όσους αποφεύγουν να εμβολιαστούν, όπως και μία ακόμη σειρά διευκολύνσεων που καθιερώνονται για τους πλήρως εμβολιασμένους.

Όπως ο τερματισμός, από 1ης Ιουλίου της υποχρέωσης του self test, σε χώρους και δραστηριότητες όπου είναι υποχρεωτικό (εργασία, πλοία κ.α.).

Βήμα – βήμα η άρση των τελευταίων μέτρων του lockdown

Στις αρχές Ιουλίου η χώρα ανοίγει πλήρως όλες τις δραστηριότητες, θυμίζοντας αρκετά τη ζωή (οικονομική και κοινωνική) και τους ρυθμούς προ της πανδημίας.

Ωστόσο θα πρόκειται για μία νέα κανονικότητα, προσαρμοσμένη στις ανάγκες προστασίας απέναντι στην covid_19 (αποστάσεις, αντισηπτικά κ.α.).

Ήδη από το Σάββατο (19 Ιουνίου) ξεκίνησε η επαναλειτουργία εμποροπανηγύρεων (σε περιφερειακές ενότητες όπου έχει εμβολιαστεί το 50% του πληθυσμού), λούνα παρκ, υπαίθριων παιδότοπων, υπηρεσιών Ευεξίας και λουτρών, ενώ αυξήθηκε ο αριθμός πελατών στα καταστήματα.

Την 1η Ιουλίου ανοίγουν ξανά οι κλειστοί κινηματογράφοι (12μηνης λειτουργίας), παρουσία θεατών στο 50% της δυναμικότητάς τους. Απαραίτητη η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή αρνητικού self-test, υποχρεωτική η μάσκα, ενώ το εισιτήριο θα εκδίδεται ηλεκτρονικά για διευκόλυνση ενδεχόμενης ιχνηλάτησης.

Παράλληλα, με την αλλαγή του μήνα, ανοίγουν ξανά κλαμπ και κέντρα διασκέδασης, με αυστηρούς όρους προστασίας… Επανέρχεται ο χορός και στις δεξιώσεις, και… απελευθερώνεται πλήρως το ωράριο ελεύθερης κυκλοφορίας, η οποίο τώρα σταματά στις 01:30 έως τις 05:00.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες είναι περίπου 3,1 εκ.. Πλέον πρόσβαση στα εμβόλια έχει όλος ο ενήλικος πληθυσμός της χώρας, καθώς τη Δευτέρα άνοιξε η πλατφόρμα και για τους συμπολίτες μας άνω των 18 ετών.

Πηγή: newsit.gr

Φωτογραφία: news247.gr

Κορονοϊός: 1 νέο κρούσμα στην Αιτωλοακαρνανία – 248 σε όλη την χώρα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ