ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΑΡΠΑ: Εκδήλωση Συζήτηση για την περιβαλλοντική κρίση και τις εξορύξεις Υδρογονανθράκων

ΑΡΠΑ: Εκδήλωση Συζήτηση για την περιβαλλοντική κρίση και τις εξορύξεις Υδρογονανθράκων

ΑΡΠΑ: Εκδήλωση Συζήτηση για την περιβαλλοντική κρίση και τις εξορύξεις Υδρογονανθράκων

Η Αριστερή Παρέμβαση – Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα οργανώνει εκδήλωση με θέμα: “Το περιβάλλον στη δίνη της καπιταλιστικής κρίσης: Εξορύξεις Υδρογονανθράκων και η απάντηση του κινήματος” την Τετάρτη 23/10 στις 6.30 μ.μ. στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης.

Η εκχώρηση σε πετρελαϊκές εταιρείες χερσαίων και θαλάσσιων οικοπέδων για έρευνες και εξορύξεις υδρογονανθράκων στην περιοχή μας, διαμορφώνει μια ασφυκτική κατάσταση για το περιβάλλον και τον εργαζόμενο κόσμο. Η εξόρυξη υδρογονανθράκων συνεπάγεται μια περιβαλλοντική καταστροφή με τεράστιες επιπτώσεις στη δημόσια υγεία και στις τοπικές κοινωνίες, ενώ στόχος και κριτήριο της έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων είναι τα κέρδη των πετρελαϊκών εταιριών και όχι η κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

Αυτή η κατάσταση και οι επιπτώσεις της δεν είναι μονόδρομος. Υπάρχει ανάγκη σήμερα για τη συγκρότηση ενός κινήματος ενάντια στις εξορύξεις και την καταστροφή του περιβάλλοντος με τον κόσμο του αγώνα, τις δυνάμεις της αγροτιάς και του εργατικού κινήματος ενάντια στις πολιτικές κυβέρνηση-ΕΕ-Κεφαλαίου. Για να πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στις εξορύξεις που ετοιμάζουν άμεσα στο Κατάκολο και το Πατραϊκό, για να ηττηθεί στη πράξη η περιβαλλοντοκτόνα, καταστροφική «ανάπτυξη» που προωθεί το Κεφάλαιο προς όφελος των πολυεθνικών του πετρελαίου.

Ομιλητές:

Αλέξης Κούρτης: πρωτοβουλία Αθήνας ενάντια στις εξορύξεις

Σωτήρης Λιαμπότης: πρωτοβουλία Θεσπρωτίας ενάντια στις εξορύξεις

Χρήστος Κοσίνας: περιφερειακός σύμβουλος,Αριστερή Παρέμβαση – Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα

Αιτωλοακαρνανία: Σε εξέλιξη οι καθαρισμοί σε ρέματα και χειμάρρους – ΗΧΗΤΙΚΟ

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr