Αρνητικός πρωταγωνιστής στο ΤΕΒΑ η Αιτωλοακαρνανία

Αρνητικός πρωταγωνιστής στο ΤΕΒΑ η Αιτωλοακαρνανία Τα στοιχεία που έδωσαν τις προχθές οι αρμόδιοι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας παρουσιάζοντας τις καινοτομίες που εισάγονται στην υλοποίηση του προγράμματος ΤΕΒΑ έχουν ιδιαίτερα ενδιαφέρον για το δείκτη της φτώχειας στην περιοχή.

Διανομή Τροφίμων στους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ στην Αιτωλοακαρνανία

Αρνητικός πρωταγωνιστής στο ΤΕΒΑ η Αιτωλοακαρνανία

Τα στοιχεία που έδωσαν τις προχθές οι αρμόδιοι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας παρουσιάζοντας τις καινοτομίες που εισάγονται στην υλοποίηση του προγράμματος ΤΕΒΑ έχουν ιδιαίτερα ενδιαφέρον για το δείκτη της φτώχειας στην περιοχή.

Όταν το 6,6% του πληθυσμού, δηλαδή σε απόλυτους αριθμούς 44.614 άτομα είναι δικαιούχοι του ΤΕΒΑ, δεν είναι μικρό πράγμα. Η Αιτωλοακαρνανία εντωμεταξύ είναι αρνητικός πρωταγωνιστής, όταν έχει 16.372 δικαιούχους τη στιγμή που στην Αχαΐα υπάρχουν 15.900 και 12.342 στην Ηλεία.

Η σύγκριση ΑιτωλοακαρνανίαςΑχαΐας είναι καταλυτική, όταν η Αχαΐα έχει περίπου κατά 100.000 μεγαλύτερο πληθυσμό, αλλά η Αιτωλοακαρνανία έχει σχεδόν 400 περισσότερους δικαιούχους του ΤΕΒΑ από την Αχαΐα. Ένα ακόμη δείγμα, δυστυχώς, ότι οι ενδοπεριφερειακές ανισότητες σε επίπεδο συνολικότερα οικονομίας και εισοδημάτων παραμένουν.

Εφημερίδα "Συνείδηση" 

Ο Δαμασκηνός, το “Αγρίνιο – Μεσολόγγι” κι ο Εξάψαλμος!