ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΝ. Φαρμάκης: Αναγκαίο να τεκμηριωθεί η επίπτωση του Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης στην υγεία των κατοίκων της Ραΐνας (video)

Ν. Φαρμάκης: Αναγκαίο να τεκμηριωθεί η επίπτωση του Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης στην υγεία των κατοίκων της Ραΐνας (video)

Ν. Φαρμάκης: Αναγκαίο να τεκμηριωθεί η επίπτωση του Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης στην υγεία των κατοίκων της Ραΐνας (video)

Την αγωνία και τους φόβους των κατοίκων της Ραΐνας Αιτωλοακαρνανίας  σχετικά με τις επιπτώσεις στην υγεία τους από τη λειτουργία του Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) συμμερίστηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του ο Νεκτάριος Φαρμάκης και υπογράμμισε την ανάγκη να τεκμηριωθεί επιστημονικά κατά πόσο ευσταθούν.

Δεσμεύτηκε μάλιστα, εφόσον  το επιτρέπει ο Νόμος,  η Περιφέρεια να ζητήσει συνδρομή ώστε επιστήμονες να εξετάσουν τα δεδομένα και να αποφανθούν αν όντως η πρόσκληση σοβαρών προβλημάτων υγείας, ιδίως καρκίνου, όπως έχουν καταγγείλει οι κάτοικοι, σχετίζονται με τη λειτουργία του μεγάλου σταθμού του ΑΔΜΗΕ.

Δείτε τι ανέφεραν στις τοποθετήσεις τους τόσο ο περιφερειάρχης όσο και ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης στα video του agrinionet.gr:

Κατά την επίσκεψη στην περιοχή έγινε γνωστό ότι υπηρεσίες της Περιφέρειας προχώρησαν σε ελέγχους και επέβαλαν πρόστιμο στον ΑΔΜΗΕ, ύψους περίπου 40.000 ευρώ για περιβαλλοντικές παραβάσεις.

Τι αναφέρει σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την επίσκεψη στην περιοχή ο Λάμπρος Δημητρογιάννης:

“Από τη σημερινή μας επίσκεψη με τον Περιφερειάρχη στον οικισμό Ραίνα, και τη συνάντησή μας με τους κατοίκους της περιοχής, για τις επιπτώσεις από τη δυσλειτουργία του Κέντρου Υψηλής Τάσης του ΑΔΜΗΕ που λειτουργεί εκεί.

Με γνώμονα πάντοτε την προστασία της δημόσιας υγείας των συμπολιτών μας, διενεργήσαμε το προηγούμενο διάστημα αυστηρούς περιβαλλοντικούς ελέγχους, όπου διαπιστώθηκαν σοβαρές παραβάσεις στην λειτουργία του σταθμού, και επιβλήθηκαν μεγάλες κυρώσεις!

Παρότι πρόκειται για ένα χρόνιο πρόβλημα, για πρώτη φορά θεσμική αρχή λαμβάνει δραστικές πρωτοβουλίες για την επίλυσή του!

Θα συνεχίσουμε να συνδράμουμε όπως είναι εφικτό την προσπάθεια συμπολιτών μας για προάσπιση της δημόσιας υγείας, του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής”.

Δολοφονία Ερατούς στη Μυτιλήνη: «Δολοφόνε, ήρθες; Να σαπίσεις» ξέσπασε η μητέρα της 24χρονης

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ